Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash Na Radoševcu kockarnica bez suglasnosti stanara?!

Na Radoševcu kockarnica bez suglasnosti stanara?!

Traži se očitovanje Ministarstva financija

Stanari zgrade na adresi Put Radoševca 52 u Splitu od Ministarstva financija traže očitovanje u vezi zahtjeva i prethodnog mišljenja, koje je Hrvatska lutrija d.o.o. bez suglasnosti predstavnika stanara navodno pribavila od ovog ministarstva, radi izdavanja odobrenja za otvaranje casina ili automat kluba na ovoj adresi u Splitu, a sve u skladu s Pravilnikom o izmjenama i dopunama Pravilnika o prostornim i tehničkim uvjetima za priređivanje igara na sreću u casinima, na automatima i uplatnim mjestima kladionica.

'Na sastanku od 02. lipnja 2020. godine na kojem su sudjelovali suvlasnici zgrade u Splitu, Put Radoševca 52, u ime Hrvatske lutrije nazočili su Dalibor Jelavić pomoćnik direktora Hrvatske lutrije, Srećko Gluić direktor regije Jug Hrvatske lutrije te ženska osoba koja se nije predstavila. Jelavić se pozvao da su za otvaranje poslovnice u prostoru koji je u vlasništvu tvrtke Lucis d.o.o., vlasnik Edvard Ugrina, pribavili prethodno mišljenje Ministarstva financija. Na opetovano traženje da se mišljenje dostavi opunomoćeniku na uvid, isto nije dostavljeno. Jelavić je u razgovoru više puta istaknuo da mu suglasnost predstavnika stanara nije potrebna čime potpuno ignorira odredbe Pravilnika gdje je u čl.1., st. 3., toč. 3. propisano da uz zahtjev za dobivanje prethodnog mišljenja priređivač dužan dostaviti suglasnost predstavnika stanara ukoliko objekt u kojem se namjerava otvoriti casino ili automat klub služi i za stanovanje.

Jednako važno, Jelavić je rekao da će se automat klub otvoriti do 01. srpnja unatoč činjenici da zgrada nema uporabnu dozvolu', poručuju stanari.

Stanari su prikupili natpolovičnu većinu potpisa čime se izričito protive takvom obliku djelatnosti u svojoj zgradi te su angažirali odvjetnika.

Budući da se radi o osjetljivom pitanju jer mnogi građani zaziru od kockarnica, casina, automat klubova i ne žele ih u svojoj blizini, smatraju da je ovo pitanje u interesu opće javnosti.

'Tražimo očitovanje Ministarstva financija kako bi građani koji se nađu u sličnoj situaciji znali postupati:

1. Je li Hrvatska lutrija d.o.o. zatražila te dobila prethodno mišljenje Ministarstva financija za otvaranje automat kluba na navedenoj lokaciji i temeljem koje dokumentacije?;

2. Je li Ministarstvo upoznato da poslovni prostor nema tehničke preduvjete za kockarnicu/automat klub tj. da odobrenje mora obuhvaćati suglasnost stanara za sve poslove koji premašuju poslove redovne uprave zgrade (zgrada nema uporabnu dozvolu, sustav ventilacije poslovnog prostora nije podoban za kockarnicu itd.)?', poručuju suvlasnici/stanari zgrade Put Radoševca 52 u Splitu.

Vaša reakcija na temu