Na Rivi je otvorena akcija 'Kupujmo hrvatsko'

Na Rivi je otvorena akcija 'Kupujmo hrvatsko'

Predstavlja se preko 130 izlagača, hrvatskih tvrtki, OPG-ova, obrta, domaćih radinosti, udruga, zadruga i ustanova

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore u utorak je na splitskoj Rivi  22. put otvorena akcija 'Kupujmo hrvatsko'.

U dvodnevnoj manifestaciji kojoj je cilj poticanje plasmana domaćih proizvoda predstavlja se preko 130 izlagača, hrvatskih tvrtki, OPG-ova, obrta, domaćih radinosti, udruga, zadruga i ustanova.

- Kupujući hrvatsko postajemo čuvari domaće proizvodnje, čuvamo radna mjesta, potičemo konkurentnost i naposljetku, stvaramo bolje sutra za generacije koje dolaze - istaknuo je predsjednik HGK -a Luka Burilović na svečanosti otvorenja manifestacije.

Pozdravne govore imali su pročelnik Županijskog ureda gospodarstva Anđelko Katavić i zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović Tomaš koja je u ime Grada Splita uputila čestitke organizatorima i ovogodišnjim sudionicima akcije.

- Da bi sutra imali svoju budućnost kupujmo hrvatsko, kupujmo domaće, podržavajmo ovu akciju i budimo dio ponosa Hrvatske - poručila je Hrgović Tomaš.

Zadovoljstvo i ponos nije krio ni predsjednik Županijske komore Split Joze Tomaš.

- Preko 130 izlagača je doista vjetar u leđa nama u gospodarstvu i turizmu. Svaki gost želi probati onaj pravi autohtoni proizvod. Kad kažemo domaći, mislimo na naše hrvatske proizvođače koji će brendirati Hrvatsku kroz enogastronomiju - naveo je.

Na upit koliko je domaće spize u restoranima, Tomaš je odgovorio da je nažalost nema toliko koliko bi naši ugostitelji htjeli. Upravo iz razloga jer je naša proizvodnja relativno mala i nemamo kontinuitet u količinama.

'Kupujmo hrvatsko' i na otvorenju je popraćena glazbeno-zabavnim programom,  kojega su vodili Doris Pinčić Rogoznica i Darko Janeš. Sve simpatije pobrao je splitski KUD Jedinstvo.

Manifestaciju je obišao u večernjim satima i premijer Andrej Plenković u pratnji ministara, župana Blaženka Bobana, gradonačelnika Andre Krstulovića Opare i kandidata za EU parlament.


Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(45819, "");
Pregledaj komentare
29