Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Na Rivi je otvorena akcija 'Kupujmo hrvatsko'

Na Rivi je otvorena akcija 'Kupujmo hrvatsko'

Predstavlja se preko 130 izlagača, hrvatskih tvrtki, OPG-ova, obrta, domaćih radinosti, udruga, zadruga i ustanova

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore u utorak je na splitskoj Rivi  22. put otvorena akcija 'Kupujmo hrvatsko'.

U dvodnevnoj manifestaciji kojoj je cilj poticanje plasmana domaćih proizvoda predstavlja se preko 130 izlagača, hrvatskih tvrtki, OPG-ova, obrta, domaćih radinosti, udruga, zadruga i ustanova.

- Kupujući hrvatsko postajemo čuvari domaće proizvodnje, čuvamo radna mjesta, potičemo konkurentnost i naposljetku, stvaramo bolje sutra za generacije koje dolaze - istaknuo je predsjednik HGK -a Luka Burilović na svečanosti otvorenja manifestacije.

Pozdravne govore imali su pročelnik Županijskog ureda gospodarstva Anđelko Katavić i zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović Tomaš koja je u ime Grada Splita uputila čestitke organizatorima i ovogodišnjim sudionicima akcije.

- Da bi sutra imali svoju budućnost kupujmo hrvatsko, kupujmo domaće, podržavajmo ovu akciju i budimo dio ponosa Hrvatske - poručila je Hrgović Tomaš.

Zadovoljstvo i ponos nije krio ni predsjednik Županijske komore Split Joze Tomaš.

- Preko 130 izlagača je doista vjetar u leđa nama u gospodarstvu i turizmu. Svaki gost želi probati onaj pravi autohtoni proizvod. Kad kažemo domaći, mislimo na naše hrvatske proizvođače koji će brendirati Hrvatsku kroz enogastronomiju - naveo je.

Na upit koliko je domaće spize u restoranima, Tomaš je odgovorio da je nažalost nema toliko koliko bi naši ugostitelji htjeli. Upravo iz razloga jer je naša proizvodnja relativno mala i nemamo kontinuitet u količinama.

'Kupujmo hrvatsko' i na otvorenju je popraćena glazbeno-zabavnim programom,  kojega su vodili Doris Pinčić Rogoznica i Darko Janeš. Sve simpatije pobrao je splitski KUD Jedinstvo.

Manifestaciju je obišao u večernjim satima i premijer Andrej Plenković u pratnji ministara, župana Blaženka Bobana, gradonačelnika Andre Krstulovića Opare i kandidata za EU parlament.


Vaša reakcija na temu