Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Igor Jakšić NABAVA LIFTA: HNK će uskoro biti dostupan i osobama s invaliditetom

NABAVA LIFTA: HNK će uskoro biti dostupan i osobama s invaliditetom

Cilj je učiniti kulturu dostupnu svima i potaknuti sve da se uključe u društveni život grada

Nepristupačnost splitskog Hrvatskog narodnog kazališta za osobe s invaliditetom uskoro postaje prošlost, poručuju iz Banovine. Sve je spremno jedan od važnijih infrastrukturnih zahvata – ugradnju lifta, što će osobama s invaliditetom konačno približiti program splitskog HNK. Grad Split pokrenuo je postupak nabave dizala, kao i postupak nabave za radove rekonstrukcije u svrhu ugradnje dizala. 

Procijenjena vrijednost nabave dizala je 195 tisuća kuna, bez PDV-a, a financira se iz EU projekta 'TURISM4ALL' u suradnji s JU RERA i HNK, čiji je cilj promicanje dostupnosti turističkih odredišta i kulturne baštine i preko granica. Vrijednost radova rekonstrukcije iznosi 395 tisuća kuna, bez PDV-a. Rok za dostavu ponuda je najkasnije do 13. srpnja 2020.

- Grad Split 2019. godine naručio je izradu glavnih projekata prilagodbe zgrade splitskog HNK osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću. Ovim projektom planirana je ugradnja dizala od razine ulaznog prostora u prizemlju HNK do razine prve etaže – foajea, a odakle je osiguran pristup ložama (mezanin). Ugradnja lifta predviđena je na mjestu gdje se trenutno nalazi blagajna koja će se izmjestiti. Svi ovi projekti prilagodbe zgrade HNK-a osobama s invaliditetom odobreni su od Ministarstva kulture, Konzervatorskog odjela u Splitu - navode iz Grada Splita.

Ovim projektom HNK postaje još jednom od ustanova u kulturi koje su pristupačne, nakon što je prvi lift u Staroj gradskoj jezgri ugrađen u Centar Zlatna vrata zbog dostupnosti Kinoteke gledateljima. Nova zgrada Hrvatskog doma pristupačna je za osobe s invaliditetom, a u tijeku je adaptacija i Stare gradske vijećnice te nove polivalentne dvorane na Trgu hrvatske bratske zajednice. Cilj je učiniti kulturu dostupnu svima i potaknuti sve da se uključe u društveni život grada.

Vaša reakcija na temu