Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Anđela Šćepanović NAČELNICA VELA LUKE O FEKALIJAMA NA PLAŽI 'Došlo je do poteškoća u kanalizaciji hotela Posejdon'

NAČELNICA VELA LUKE O FEKALIJAMA NA PLAŽI 'Došlo je do poteškoća u kanalizaciji hotela Posejdon'

'Zovite načelnicu', kratko je poručio direktor hotela Posejdon Miljenko Gugić. Nije uopće htio razgovarati

Špica je sezone, a mediji jutros izvještavaju kako more pred hotelom Posejdon u Veloj Luci nije za kupanje jer je onečišćeno fekalijama. 

Dubrovačko-neretvanska županija upozorila je, naime, da je došlo do iznenadnog onečišćenja mora fekalnog podrijetla te da je Zavod za javno zdravstvo po dojavi jučer proveo uzrokovanje mora na plaži hotela i utvrdio da rezultati analize prelaze granične vrijednosti za mikrobiološki parametar Escherichia coli. 

S obzirom na utvrđeno izdana je preporuka da se ljudi ne kupaju pred Posejdonom. 

Nazvali smo stoga hotel kako bi provjerili što se zapravo dogodilo. Nismo imali sreće. Djelatnica na recepciji poručila nam je da direktor Miljenko Gugić ne želi razgovarati. 

'Kazao vam je da se javite načelnici', bilo je najviše što smo uspjeli dobiti u hotelu. 

Hotel jučer otklonio poteškoće 

Evo što nam je otkrila načelnica Katarina Gugić

'Nažalost ne preporučuje se kupanje ispred hotela Posejdon jer je u ponedjeljak došlo do problema u njihovom kanalizacijskom sustavu. Pozvan je Zavod za javno zdravstvo koji je jučer uzrokovao more. Pokazalo se iznenadno onečišćenje na plaži ispred samog hotela. Čim smo čuli za probleme, poslali smo komunalnog redara te ćemo uputiti i službenu pritužbu hotelu. Poteškoće je hotel otklonio tijekom jučerašnjeg dana', izvijestila nas je načelnica Gugić. 

Općina je obavijestila inspekciju zaštite okoliša i ostale nadležne inspekcije, a izdana su i upozorenja da se kupanje pred Posejdonom izbjegava. 

'More je danas ponovno uzrokovano, a nalaz ćemo dobiti sutra. Uzrokovanje će se nastaviti do prestanka onečišćenja. Trenutno more pred hotelom nije za kupanje pa je tako i preporučeno. O tome smo obavijestili mještane na našoj mrežnoj i Facebook stranici čim smo dobili službeni nalaz. I djelatnici hotela Posejdon postavili su obavijesti na plaži. Nadamo se i očekujemo da će se nalazi već sutra popraviti, a more pred hotelom do kraja tjedna biti ponovno pogodno za kupanje, kao i na ostalim područjima u Veloj Luci', izvijestila nas je načelnica Gugić. 

Vaša reakcija na temu