Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NAČELNIK DICMA BRANI MJESTO 'Ovo nije doživljeno otkada znam za sebe. Upozoravali smo'

NAČELNIK DICMA BRANI MJESTO 'Ovo nije doživljeno otkada znam za sebe. Upozoravali smo'

Ondje su i policija, lokalni vatrogasci te komunalne službe

Područje Dicma pogodila je poplava. Načelnik Petar Maretić javio nam se s terena.

- Od jutros branimo mjesto. Ovo nije doživljeno otkada znam za sebe, poplavila su sela, užasno je ispod škole također kao i na državnoj cesti. Već nekoliko mjeseci apeliramo na Hrvatske vode, ali i na Hrvatske šume da maknu materijal koji je iskrcan kraj rijeke. Dogodilo se ono čega smo se pribojavali. Ali, nije samo to razlog, nažalost - komentirao nam je načelnik.


Gradonačelnik Miro Bulj naložio je da se resursi Grada Sinja kao i Stožer civilne zaštite stave na raspolaganje Općini Dicmo koju je zadesila elementarna nepogoda.

Na terenu je i zapovjednik JVP-a Sinj Stipe Ančić, članovi DVD-a i JVP-a Sinj s 5 vatrogasnih vozila, 8 vatrogasaca i 6 pumpi koji ispumpavaju vodu iz stambenih i gospodarskih objekata u kritičnim dijelovima Dicma. Osigurano je i 500 vreća s pijeskom.

Načelnik Stožera civilne zaštite Grada Sinja Denis Bobeta istaknuo je kako su ostale snage civilne zaštite Grada Sinja u punoj pripravnosti s ljudstvom i opremom.

Dicmo je posjetio i Bulj te je ponudio potrebnu pomoć načelniku Maretiću i stanovnicima Dicma.

Vaša reakcija na temu