PRIJETI JOŠ JEDNA BLAMAŽA: Nagrade grada Splita neće biti dodijeljene na svečanoj sjednici?

PRIJETI JOŠ JEDNA BLAMAŽA: Nagrade grada Splita neće biti dodijeljene na svečanoj sjednici?

Željko Kerum je jučer rekao da HGS-ovi kandidati nisu prošli na Komisiji za dodjelu javnih priznanja

Datum održavanja nastavka sjednice Gradskog vijeća nije poznat, a ova politička kriza mogla bi uzrokovati još jednu blamažu - da se Nagrade grada Splita ne dodjele tradicionalno na svečanoj sjednici uoči Sudamje. Naime, vijećnici su trebali glasati o izboru Komisije za dodjelu javnih priznanja upravo na prekinutoj sjednici, a kako je do Svetog Duje još manje od tri tjedna, pitanje je hoće li se HDZ i HGS do tada dogovoriti, odnosno kada će se održati nastavak sjednice.

Zanimljivo, Željko Kerum je kazao da niti jedan od tri kandidata koje je predložio HGS za životno djelo nije prošao na Komisiji, a u izjavi za Radio Split je rekao da su predložili Antu Mrvicu, Đorđija Peruzovića, dok se trećeg nije mogao sjetiti. 

Podsjetimo, odlučeno je da će nagrade za životno djelo dobiti poznati antifašist i redatelj Ante Jelaska te posthumno bivši gradonačelnik Zvonimir Puljić i arhitekt Vjekoslav Ivanišević. Izborniku Zlatku Daliću uručit će se pojedinačna nagrada, a skupna Društvu dobrovoljnih darivatelja krvi Promet. 

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare