Veliki broj nagrada Hrvatske zajednice tehničke kulture za Splićane

Veliki broj nagrada Hrvatske zajednice tehničke kulture za Splićane

Među nagrađenima je nekoliko Splićana i jedna splitska udruga

Upravni odbor Hrvatske zajednice tehničke kulture (HZTK) je na sjednici održanoj 29. svibnja donio odluku o dodjeli javnih priznanja, počasnih zvanja i Nagrade HZTK za prošlu godinu. 

Među nagrađenima je nekoliko Splićana i jedna splitska udruga. Nagrada za životno djelo je tako dodijeljena Anti Zekiću (na fotografiji), dipl. ing. strojarstva, koji je to priznanje dobio za znakovit i trajan doprinos razvitku tehničke kulture, te postignuća trajne vrijednosti u stručnom, publicističkom i organizacijskom djelovanju u tehničkoj kulturi u Republici Hrvatskoj. Još 1987., Ante Zekić je predsjednik Društva inovatora DIATUS Split. Godišnju nagradu HZTK za 2019. je dobio Dragan Stanojević, prof. proizvodno-tehničkog obrazovanja i učitelj tehničke kulture u zvanju savjetnika u OŠ Vjekoslava Paraća u Solinu i OŠ Petra Kružića u Klisu. Nagrađen je za ostvarene zapažene rezultate u dugogodišnjem pedagoškom, stručnom i publicističkom radu u tehničkoj kulturi, te za doprinos razvitku udruga tehničke kulture Splitsko-dalmatinske županije. 

Povelju HZTK za 2019. godinu je dobilo Društvo pedagoga tehničke kulture Split, i to za zadugogodišnji doprinos razvitku i promicanju tehničke kulture i stručnog rada u udrugama tehničke kulture, te unaprjeđivanju tehničkog odgoja djece i mladih kroz izvanškolske i izvannastavne aktivnosti na području Splitsko-dalmatinske županiji. I na koncu, Zoranu Vukiću, prof. politehnike i učitelju tehničke kulture u OŠ Kneza Trpimira u Kaštel Gomilici, dodijeljeno je počasno zvanje Mentor-savjetnik HZTK u izvanškolskim aktivnostima s područja robotike i ostalih odgojno-obrazovnih programa u tehničkoj kulturi.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(66733, "");
Pregledaj komentare