Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NAJAVA POBJEDE? Župan na Skupštini otkrio da će se promijeniti nacrt Zakona o pomorskom dobru

NAJAVA POBJEDE? Župan na Skupštini otkrio da će se promijeniti nacrt Zakona o pomorskom dobru

Vijećnica Maja Jurišić je alarmirala javnost

Zakon o pomorskom dobru koji je uzburkao javnost zbog mogućnosti ograničavanja pristupa plažama ipak će doživjeti preinake. Kakav se zakon sprema, alarmirala je Maja Jurišić iz Pokreta otoka, ujedno i županijska vijećnica Koalicije Za. Upravo su Jurišić na Županijskoj skupštini župan Blaženko Boban i dožupan Stipe Čogelja priznali da će zakon doživjeti promjene.

- Kakav je službeni stav o nacrtu Zakona o pomorskom dobru? Dožupane, kako ćete osigurati da se nastavi s dosadašnjom dobrom praksom u našoj županiji, odnosno da se ne ograniči pristup plažama za javnost? - pitala je Jurišić.

Župan se zahvalio što je tijekom aktivnosti oko zakona javno rekla da se svi moraju ugledati na Splitsko-dalmatinsku županiju.

- Stipe (dožupan op.a.) i sutra ima sastanak na tu temu, u svakodnevnoj komunikaciji smo pisali primjedbe. Moram vam reći, ono što je izašlo u javnost kao prijedlog zakona doživjet će promjene. Uvažava se naš stav. Strpimo se malo do javnog savjetovanja, ali vidjet ćete promjene - zadovoljan je župan.

Čogelja se također zahvalio Jurišić te pročelnici Matei Dorčić na aktivnoj ulozi.

Otkrio je da prvim nacrtom nisu bili ni u Županiji zadovoljni, kako financijskim, tako i inspekcijskim ovlastima što bi se moglo promijeniti.

- Po meni i o onom najspornijem dijelu, o dodjeli koncesija, ćemo raspraviti - najavio je Čogelja.

Utješio je da Splitsko-dalmatinska županija svakako ima pravilnik koji onemogućuje naplatu na javnom dobru.

- To je naš jasan stav. Slažem se da treba prevenirati iako se kod nas ne može dogoditi, ali naravno u drugim županijama  može proći. Zato ćemo se boriti za tu promjenu - obećao je Čogelja. 

Vaša reakcija na temu