Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NAJBOLJE RJEŠENJE Policija nastoji uvjeriti brata Filipa Zavadlava da ode u komunu

NAJBOLJE RJEŠENJE Policija nastoji uvjeriti brata Filipa Zavadlava da ode u komunu

'Policija je svemu pristupila vrlo pozitivno i ja to pozdravljam', kaže branitelj Branko Šerić

Stanislav Zavadlav, mlađi brat Filipa Zavadlava, osumnjičenog za trostruko teško ubojstvo u Varošu, i dalje je u društvu splitske policije koja ga pokušava nagovoriti da se skloni u komunu. Smatraju da je to najbolje rješenje za njegovu sigurnost. U komuni u Crnoj Gori nalazi se već neko vrijeme najmlađi brat Filipa Zavadlava. 

'Policija je svemu pristupila vrlo pozitivno i ja to pozdravljam', kazao nam je odvjetnik Branko Šerić, branitelj Filipa Zavadlava. 

Mlađi Zavadlav je višegodišnji ovisnik i jučer je napadnut u splitskom predgrađu Kila. Policija ga je uspjela tek telefonski kontaktirati. Jutros su ga sačekali u zgradi Županijskog suda i nakon dokaznog ročišta odveli u postaju. Nakon napada odlučeno je da se obitelj Zavadlav stavi pod fizičku zaštitu. To im je i ranije nuđeno, ali su odbili. 

Kandidat za najstrožu kaznu 

Osim što ga pokušavaju nagovoriti da se skloni u komunu, policija pokušava Stanislava Zavadlava uvjeriti i da im kaže nešto o sinoćnjem napadu na Kili. Zavadlav je jutros rekao novinarima da zna tko je to napravio, ali da nije bitno i da neće otkriti o kojim se osobama radi. Žao mu je zbog tri izgubljena života, tvrdi da on nije bio uzrok problema. 

Otac i brat Filipa Zavadlava nisu danas dali iskaze jer su bili pod stresom zbog napada. Navodno bi to trebali učiniti idući tjedan, no oni kao privilegirani svjedoci i članovi uže obitelji mogu iskoristiti blagodat da ne svjedoče. Sve što bi eventualno kazali o napadima kojima su bili izloženi, išlo bi u prilog tužitelja Žarka Štrpca koji je istragu otvorio zbog bezobzirne osvete prema osobama iz narkomanskog miljea koje su terorizirale Filipa i brata. 

U slučaju da opstane kvalifikacija teškog ubojstva, Filip Zavadlav kandidira za najstrožu ikad izrečenu kaznu zatvora u Hrvatskoj od 50 godina.

Ako bude neubrojiv, neće u zatvor

Pitanje je, međutim što će biti s njegovom ubrojivosti. Poznato je da nije spavao 16 dana prije no što se dohvatio kalašnjikova. 

Nakon uhićenja je bio potpuno rastrojen. Psihijatrica je zaključila da je raspravno nesposoban te je istog dana, ponajprije iz sigurnosnih razloga, poslan na psihijatriju zatvorske bolnice u Zagrebu. Izdan je nalog da se obavi psihijatrijsko vještačenje od čega će uvelike ovisiti daljnji nastavak postupka. 

Ukoliko se utvrdi da je Filip Zavadlav neubrojiv, neće u zatvor, nego u instituciju na liječenje.   

Vaša reakcija na temu