Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Najbolji poslovni pokloni za vaše klijente i zaposlenike
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

Najbolji poslovni pokloni za vaše klijente i zaposlenike

Promo materijal pomaže tvrtkama da poboljšaju svoje odnose s kupcima i poslovnim partnerima te da s njima izgrade bliže veze

Desetljećima su tvrtke diljem svijeta koristile poslovne poklone kao učinkovit način promoviranja svojih robnih marki i povećanja prodaje svojih proizvoda ili usluga. Ovi korisni proizvodi, kao što su majice kratkih rukava, kišobrani, torbe, priručnici, jakne, olovke itd., obično imaju otisnut logo, web stranicu ili druge informacije koje korisnicima pomažu u prepoznavanju tvrtke.

Koja je svrha poslovnih poklona?

Promo materijal pomaže tvrtkama da poboljšaju svoje odnose s kupcima i poslovnim partnerima te da s njima izgrade bliže veze. Oni također povećavaju svijest o marki i pomažu u plasiranju proizvoda ili usluga na tržište. Odabir pravog poklona za promociju može biti ključan za uspjeh marketinške kampanje i jačanje odnosa s kupcima.

Kako pokloni za promociju pomažu u izgradnji robne marke?

Jeste li se ikada zapitali zašto tvrtke daju poklone za promociju? Odgovor je jednostavan – poslovni pokloni ključni su za uspješnu promociju poslovanja i izgradnju svijesti o brendu među poslovnim partnerima i zaposlenicima.

Takvi poklon su praktični, korisni i zanimljivi kupcima. Ako su primatelji zadovoljni poklonom, to jača njihovo povjerenje u tvrtku ili marku i vjerojatnost da će nastaviti poslovati s njima.

Korištenjem poslovnih poklona vaša tvrtka može povećati svijest o svom brendu. Kada primatelji koriste vaš poklon, oni također šire informacije o vašoj tvrtki i brendu. Istraživanja pokazuju da se 94% ljudi sjeća tvrtke koja im je dala poslovni poklon.

Osim toga, poslovni pokloni pomažu tvrtkama u održavanju bliskih odnosa sa svojim klijentima, budući da se primatelji osjećaju nagrađeno i poštovano. Ako su pokloni kvalitetni i korisni kupac će ih koristiti dulje vrijeme. To obično dovodi do povećane vidljivosti i posljedično novih poslovnih prilika.

Poslovni pokloni mogu biti odlučujući u povećanju prodaje poduzeća. Istraživanja pokazuju da se velika većina dobitnika poslovnih poklona odlučuje za suradnju s tvrtkom koja im je dala poslovni poklon unutar dvije godine. To je zbog pozitivnog dojma koji može stvoriti kvalitetan poslovni poklon.

Sada kada znate zašto su poslovni pokloni tako učinkoviti, zapitajte se što biste mogli pokloniti svojim kupcima, poslovnim partnerima i zaposlenicima? Ne zaboravite da su praktični, korisni i zanimljivi pokloni ključ uspješnog poslovnog promicanja i dobrog odnosa s kupcima.

Kako odabrati poklon za promociju koji će impresionirati primatelja?

Odabir pravog poslovnog poklona nije uvijek jednostavan. Međutim, razmatranje nekoliko ključnih čimbenika može olakšati proces i osigurati uspješnu marketinšku kampanju.

Prvi korak u odabiru pravog poslovnog poklona je razumijevanje vaše ciljane publike. Ako je vaša poslovna niša povezana sa sportom, sportska majica ili torba mogla bi biti odličan izbor. Ako se bavite prijevozom, softshell jakna ili termo jakna bila bi koristan proizvod za svakog vozača. Važno je odabrati proizvod koji je namijenjen određenoj skupini kako bi se osigurao najbolji promotivni učinak.

Još jedan čimbenik koji treba uzeti u obzir pri odabiru prikladnog poslovnog poklona je proračun. Odaberite proizvod koji je u skladu s vašim proračunom, a istovremeno koristan i učinkovit u promociji. Možete odabrati manju količinu skupljih proizvoda ili veću količinu jeftinijih proizvoda. Važno je odabrati proizvod u skladu s proračunom za oglašavanje.

Treći faktor koji treba uzeti u obzir je upotrebljivost proizvoda. Odaberite proizvod koji će biti koristan vašim kupcima i poboljšati vašu vidljivost. Primjerice, torba za kupnju koju kupac koristi svaki dan sigurno će imati veću vrijednost od manje korisnog artikla. Osim toga, korisni proizvodi često postaju predmetom razgovora, što povećava šanse za promicanje vašeg poslovanja.

U konačnici, odabir pravog poslovnog poklona ovisi o vašim poslovnim potrebama i ciljevima. Uzimajući u obzir vašu ciljanu publiku, proračun i korisnost proizvoda mogu vam pomoći da odaberete proizvod koji će biti učinkovit u promicanju vašeg poslovanja i izgradnji bližih odnosa s vašim kupcima.

Ekološki izbori u svijetu poslovnih poklona

Ekološki pokloni za promociju su proizvodi koji su izrađeni od održivih materijala, potiču ekološki prihvatljivo ponašanje i označeni su ili logotipom tvrtke.

Ovi proizvodi izrađeni su od obnovljivih izvora, ponovno se mogu upotrijebiti, reciklirati, biorazgradivi, kompostirati i etički i društveno usklađeni.

Potražnja za održivim promotivnim proizvodima raste kako potrošači postaju sve više zainteresirani za održivost. Ekološki prihvatljivi poslovni pokloni izvrsni su za promicanje tvrtke i mogu pomoći rastu poslovanja.

Neki ekološki prihvatljivi pokloni za promociju i predmeti i njihova svojstva su:

Vreće za kupovinu izrađene od recikliranog materijala (npr. pamuk, juta, RPET) - izdržljive, za višekratnu upotrebu, biorazgradive

Boce za vodu od nehrđajućeg čelika - izdržljive, za višekratnu upotrebu, bez štetnih kemikalija

Kemijske olovke izrađene od recikliranih materijala (npr. papir, drvo, bambus) - biorazgradive, izrađene od obnovljivih izvora

Bombe sa sjemenkama - ekološki prihvatljive, mogu se saditi i rasti u biljke

Solarni punjači - koriste sunčevu energiju, ne koriste struju, ekološki prihvatljivi

Eko note - izrađene od recikliranih materijala, za višekratnu upotrebu, biorazgradive

Tekstil od organskog pamuka - proizveden bez pesticida, ekološki prihvatljiv, izdržljiv.

Ako želite promovirati svoju tvrtku na ekološki prihvatljiv način, korištenje EKO poslovnih poklona svakako je pravi put. Osim što će pokazati vašu predanost zaštiti okoliša, promovirat će vaš brend i povećati vašu vidljivost među ekološki osviještenim kupcima.

Ekološki prihvatljivi promotivni proizvodi također povećavaju lojalnost kupaca pokazujući da vam je stalo do okoliša i da ste odgovoran posao.

Personalizirani poslovni pokloni kao učinkovit način promocije

Personalizirani poslovni pokloni izvrstan su način da poboljšate odnos između svoje tvrtke i kupaca, tako da ugodno iznenadite primatelja i pokažete mu da obraćate pozornost na detalje i da cijenite njihov doprinos uspjehu vašeg poslovanja.

Prilikom odabira uvijek vodite računa o ciljnoj skupini, budžetu i korisnosti proizvoda kako biste bili sigurni da ćete odabrati odgovarajući personalizirani poklon koji će se svidjeti vašim kupcima, a istovremeno učinkovito promovirati vaše poslovanje.

Ako se ne možete odlučiti koje personalizirane poklone odabrati, obratite se stručnjaku za poklone za promociju koji će vas savjetovati koja je najbolja opcija za vašu tvrtku i ciljnu skupinu.

Kako prepoznati pouzdanog dobavljača promo materijala?

Odabir pravog dobavljača poslovnih poklona ključan je za uspjeh vaše promotivne kampanje. Kako odabrati onu pravu? Važno je izabrati dobavljača s tradicijom, koji je stručnjak u svom području i koji vam može pružiti kvalitetne i učinkovite proizvode. Također je važno da vam dobavljač može pružiti prilagođene proizvode koji odgovaraju potrebama vaše marke.

Prilikom odabira dobavljača poslovnih poklona provjerite imaju li iskustva u proizvodnji i prodaji promotivnih proizvoda. Dobavljač s višegodišnjim iskustvom može pružiti odgovarajuće znanje o proizvodima i uslugama koje nudi.

Habeco poslovni pokloni jedan je od najvećih dobavljača poslovnih poklona na slovenskom tržištu. S više od 30 godina iskustva u ovom području, oni pružaju visokokvalitetne artikle izrađene prema vašim zahtjevima. Osim toga, mogu vas savjetovati pri odabiru proizvoda i pomoći vam u planiranju promotivne kampanje.

Odabir dobrog dobavljača promotivnog materijala ključan je za uspjeh vaše reklamne kampanje, stoga nemojte oklijevati povjeriti Habeco poslovni pokloni izradu vašeg sljedećeg poslovnog ili promotivnog poklona.

Ostavite pozitivan dojam na svoje kupce poslovnim poklonima

Drago nam je što s nama dijelite svoje zanimanje za poslovne poklone! Kao što znate, ovaj oblik promocije može uvelike doprinijeti poboljšanju odnosa između tvrtke i poslovnih partnera te može pozitivno utjecati na percepciju tvrtke ili brenda.

Ključ uspješne reklamne kampanje je odabrati prave i korisne poklone za svoju ciljanu skupinu te ih darovati u pravom trenutku. Stoga preporučamo da dobro razmislite što bi bilo najprikladnije za vaše poslovno okruženje i vaše klijente ili poslovne partnere. Vaš trud će se sigurno isplatiti!

Vaša reakcija na temu