Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Najbolji šibenski maturanti kod župana Pauka

Najbolji šibenski maturanti kod župana Pauka

Čestitao im je na uspjehu

Sad već bivši maturanti Gimnazije Antuna Vrančića Šibenik: Marko Miljković, Marija Vuletić, Adrian Jablan, Franka Sunjka i Magdalena Zrnić te maturant Opće gimnazije SŠ Lovre Montija Knin Dioklecijan Jakovčević Brečić pozicionirali su se na prvih pet mjesta na listi državne mature u Republici Hrvatskoj. Tim povodom primio ih je župan Goran Pauk u svom uredu kako bi im često na iznimnim rezultatima.

- Čestitam vam na ovom zaista sjajnom rezultatu, želim vam uspješno daljnje školovanje na fakultetima koje ste odabrali i još mnogo dobrih rezultata u stjecanju novih znanja i vještina. Nadam se da ćete nakon završenog školovanja na fakultetima koja ste sami odabrali zaposliti se u struci, biti uspješni u radu i vratiti se u svoju županiju. Posebice ovdje danas želim se zahvaliti profesorima koji su svojim radom, zalaganjem i prenošenjem znanja doprinijeli da vas motiviraju i usmjere prema interesu za pojedine predmete. Čestitam i vašim roditeljima koji mogu biti sretni i ponosni na svoju vrijednu i talentiranu djecu. Zahvaljujem se i ravnateljima škola čije su sposobnosti i uloga veoma važni u rukovođenju škole - kazao je župan Goran Pauk te izrazio zadovoljstvo što je prema istraživanjima portala Srednja hr., šibenska Gimnazija Antuna Vrančića na visokom petom mjestu u RH po poželjnosti za program prirodoslovno-matematičkih gimnazija. 

Primanju su nazočili i Žaneta Zaninović, zamjenica ravnatelja šibenske Gimnazije i Ivana Relja, profesorica matematike čiji je učenik Marko Miljković riješio test iz matematike više razine na državnoj maturi sa stopostotnom točnošću i zauzeo prvo mjesto od ukupno 9565 maturanata koji su test pisali. Marko je upisao Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Marija Vuletić zauzela je prvo mjesto riješivši test iz glazbene umjetnosti i treća je na listi za upis na Glazbenu akademiju u Zagrebu, teorijski odjel. Adrian Jablan zauzeo je visoko treće mjesto iz biologije i prvi je na listi za upis na studij Medicinska biokemija u Zagrebu. Četvrto mjesto iz kemije zauzela je Franka Sunjka i prva je na listi za upis na studij Kemije na PMF Zagreb. Magdalena Zrnčić zauzela je peto mjesto iz povijesti i upisala je Njemački i Ruski na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Dioklecijan Jakovčević Brečić je zauzeo prvo mjesto riješivši test iz politike i gospodarstva.

- Osim ovdje prisutnih učenika, koji su se pozicionirali na prvih 5 mjesta i drugi naši maturanti postigli su odlične rezultate na državnoj maturi i upisali željene fakultete - kazala je Žaneta Zaninović, zamjenica ravnatelja šibenske Gimnazije te iskaza zadovoljstvo s ovogodišnjim postignutim rezultatima državne mature. 

Sanja Stipaničev Kumanović, pročelnica županijskog UO za prosvjetu, znanost kulturu i sport upoznala je buduće studente s mogućnošću prijave na županijske studentske stipendije.

Vaša reakcija na temu