Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NAJNOVIJE Prekinuto suđenje Zavadlavu, psihijatar ga mora vještačiti je li raspravno sposoban

NAJNOVIJE Prekinuto suđenje Zavadlavu, psihijatar ga mora vještačiti je li raspravno sposoban

Prvi dan suđenja je brzo završio

Nakon kraćeg vijećanja, sudsko vijeće sutkinje Višnje Strinić zaključilo je da ne mogu nastaviti suditi Filipu Zavadlavu koji je jutros bio vrlo odlučan da ne progovori ni jednu riječ na hrvatskom, cijelo vrijeme je odgovarao na talijanskom. Sutkinja Strinić raspravu je odgodila neodređeno te će spis poslati vještacima psihijatrima da vide je li Zavadlav uopće raspravno sposoban. Kada struka da svoje mišljenje, vidjet će što dalje. 

Zavadlav se danas pojavio u fizički vrlo lošem izdanju, vidno je smršavio, a i pogled mu je cijelo vrijeme unezvijereno lutao po sudnici. Pustio je bradu i brkove. Prije nego su ga odveli iz sudnice, iz ruksaka je izvadio veliku Milka čokoladu i ponudio s njom pravosudne čuvare.

Zavadlav je na koncu prvog suđenja osuđen na 40 godina zatvora za trostruko ubojstvo u Varošu. Nije prihvaćena teza Državnog odvjetništva da se radilo o bezobzirnoj osveti prema osobama iz narkomanskom miljea koje su maltretirale Filipa i njegovog brata Stanislava Zavadlava. Visoki kazneni sud potvrdio je dvije i pol godine zatvora za nabavu automatske puške kalašnjikov i pucanje po Varošu, no dio presude za ubojstva je ukinut i vraćen na ponovno suđenje s naputkom da se utvrdi pitanje motiva. 

Vaša reakcija na temu