Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NAJVEĆI OBJEKT U HRVATSKOJ LSG Grupa nastavlja izgradnju Dalmatia Towera

NAJVEĆI OBJEKT U HRVATSKOJ LSG Grupa nastavlja izgradnju Dalmatia Towera

Trenutno je sagrađeno 25 etaža i objekt je postigao visinu od 95 metara visine

LSG Grupa nastavlja s gradnjom Dalmatia Towera.

- U skladu s terminskim planom i tehnologijom izgradnje, u tijeku su pripreme za drugu fazu izvođenja radova, a to su radovi na instalacijama i interijeru. U ovom trenutku kompletnu organizaciju gradilišta prilagođavamo navedenoj fazi, jer su trenutno aktivne grupe radova na konstrukciji i fasadi pri kraju. Također, u ovom trenutku kada objekt ima 25 od ukupnih 27 etaža, ostvarili su se i uvjeti da glavni izvođač radova, austrijska tvrtka LSG Grupa, u potpunosti preuzme koordinaciju svih radova na objektu - kazao je Davor Pavlov, član Uprave tvrtke investitora 'Westagate Tower', na brojne upite o stanju na gradilištu uskoro najvećeg objekta u Hrvatskoj.


Početkom godine dotadašnji izvođač radova Tehnika d.d. našao se u poslovnim problemima te je ugovoren nastavak radova s međunarodnom tvrtkom LSG Group po principu 'ključ u ruke'. U međuvremenu je 'Tehnika d.d.' ušla u postupak predstečajne nagodbe što je ovoj tvrtki omogućilo da nastave izvoditi radove na armirano betonskoj (AB) konstrukciji objekta do trenutka završetka tranzicije, odnosno preuzimanja kompletnog gradilišta od strane LSG Grupe. 

- Na ovako složenim objektima tehnološke tranzicije ovog tipa nisu jednostavne i zahtijevaju određenu količinu vremena. Očekujemo da će tvrtka LSG Group u narednom periodu uspostaviti punu dinamiku radova i završiti objekt na obostrano zadovoljstvo i u zadanom roku - rekao je Pavlov. 

Trenutno je sagrađeno 25 etaža i objekt je postigao visinu od 95 metara visine. Očekuje se da će tranzicija biti dovršena kroz par tjedana stoga je realno očekivati da uskoro najviši objekt u državi, splitski Dalmatia Tower sa svojih 6 podzemnih i 28 nadzemnih etaža, punu visinu od 115 metara dostigne do kraja ove godine. 

Bez obzira na to što su uslijed procesa preuzimanja gradilišta od strane LSG Grupe privremeno zaustavljeni radovi na konstrukciji, završetak izgradnje Dalmatia Towera planiran je u drugoj polovici 2020. godine. 

- Jako smo zadovoljni profesionalnim pristupom LSG Grupe, sigurni smo u njihovu stručnost i sposobnost završetka radova u zadanim rokovima – zaključio je Pavlov.

Dodajmo i da projekt financira Hrvatska banka za obnovu i razvitak – HBOR.


Vaša reakcija na temu