Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Nakon godinu dana otkriveno tko je odgovoran za smrt dječaka iz Metkovića

Nakon godinu dana otkriveno tko je odgovoran za smrt dječaka iz Metkovića

Rezultati vještačenja terete četiri osobe, dok je postupak dr. Ksenije Kaleb u cijelosti ocijenjen kao potpuno ispravan

Godinu dana nakon smrti devetogodišnjeg dječaka iz Metkovića Gabrijela Bebića, završeno je vještačenje o okolnostima njegove smrti. Vještačenje o okolnostima njegove smrti je proveo Medicinski fakultet u Zagrebu, a rezultati vještačenja otkrivaju tko je odgovoran za postupke koji su doveli do njegove smrti.

Kako Index doznaje od upućenih izvora, rezultati vještačenja terete četiri osobe, dok je postupak dr. Ksenije Kaleb u cijelosti ocijenjen kao potpuno ispravan.

Navodi se da su propuste u liječenju Gabrijela Bebića počinile njegova pedijatrica koja je bila koncesionar u Domu zdravlja, a koja je nedavno otišla u mirovinu, medicinska sestra koja je radila u ambulanti liječnika koncesionara u DZ-u, a koja nije primila na pregled malog Gabrijela, iako je njegovo zdravstveno stanje upućivalo na životnu ugroženost. Uz njih dvije, po ovom nalazu, propuste u liječenju su napravile i dvije liječnice s Hitne medicinske pomoći u Metkoviću.

Vještačenje je komentirao odvjetnika dr. Kaleb, Antonijo Volarević.

- Ako je istina da je vještačenje pokazalo kako je dr. Ksenija Kaleb u cijelosti postupala ispravno u slučaju malenog Gabrijela, odnosno da nije učinila nijedan propust, tada samo mogu reći da je pravda opet bila sporija, ali je ipak stigla, barem u odnosu na liječnicu Kaleb. Takav bi nalaz u cijelosti bio u skladu s onime što smo tvrdili od prvog dana braneći doktoricu Kaleb od etikete koju joj je ishitreno prišila Hrvatska liječnička komora - rekao je odvjetnik Volarević Indexu. 

Navodi kako je novi nalaz u tom dijelu potpuno suprotan u odnosu na stav koji su zauzeli i čvrsto branili stručnjaci Hrvatske liječničke komore i njezin predsjednik Krešimir Luetić.

- Nalaz nismo zaprimili niti možemo nešto dodatno komentirati. Možemo tek reći da nikome ne bismo poželjeli teret koji je na leđa stavljen doktorici Kaleb. Međutim, ovakvim vijestima ohrabreni smo na još odlučniju borbu za pravdu i istinu. Tragediju koja se dogodila ništa ne može sanirati, ali čovjek ipak osjeti olakšanje kada zna da za smrt dječaka neće odgovarati osoba koja je nevina i koja je učinila sve da ga spasi - rekao je Volarević.

Vaša reakcija na temu