Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NAKON SJEDNICE GRADKOG VIJEĆA Šuta o dobroj i lošoj vijesti

NAKON SJEDNICE GRADKOG VIJEĆA Šuta o dobroj i lošoj vijesti

'Upravljanje gradom Ivice Puljka se svelo na prelijevanje iz šupljega u prazno'

Predsjednik splitskog HDZ-a, direktor Vodovoda i kanalizacije Split, Tomislav Šuta poručuje kako ishod današnje sjednice Gradskog vijeća nosi jednu dobru i jednu lošu vijest za Splićane.

'Sjednicu ćemo pamtiti kao onu na kojoj se autoritarnoj vlasti o glavu obilo zaobilaženje građana u donošenju odluka o njihovim životima.

Dobra vijest je da je Ivica Puljak poražen i natjeran da se povuče njegova odluka o postavljanju preskontejnera na Spinutu. Od prvog dana kada je problem izašao na površinu komunicirao sam da je odluka prvo nedemokratična, a potom i nezakonita jer nisu ispoštovane procedure koje su joj trebale prethoditi', kaže Šuta. 

Dodaje kako je stanovnike Spinuta podržao sam i svojim dolaskom na otvorenu sjednicu Kotarskog vijeća i zahvaljujući njihovoj upornosti i organizaciji čak 2 prosvjeda odluka je danas poništena na Gradskom vijeću. 'Neka dobro zapamte čije su ruke ostale spuštene prilikom glasanja', naglašava.

'Loša vijest je da ćemo prema najavi Ivice Puljka u trajektnoj luci vratiti dvosmjerni režim prometovanja, što znači da ćemo ponovno svjedočiti krkljancima i višesatnim boravcima u luci u vršnim mjesecima sezone. Odgovornost za to bit će isključivo njegova.

Ono što me najviše zabrinjava je da ova vlast ulazi u 3. godinu mandata, a još nam nisu ponudili niti viziju kako planiraju riješiti problem prometa u trajektnoj luci, a kamoli rješenje uz rokove. Nažalost upravljanje gradom Ivice Puljka se svelo na prelijevanje iz šupljega u prazno, a na gubitku su građani koji to osjete u kvaliteti svih segmenata svojih života', zaključuje Šuta.


Vaša reakcija na temu