Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NAMJERNO ZGAŽENI? Nastradalo više paunova u nekoliko dana

NAMJERNO ZGAŽENI? Nastradalo više paunova u nekoliko dana

U Banovini pripremaju plan i program premještanja

U posljednjih nekoliko dana stradala su tri pauna pod kotačima automobila na Gripama. 

- Da vam srce stane kad vidite kako ga paunica budi pregaženog - kaže nam čitatelj.

Sumnja i da se radi o namjernom gaženju, ali nema dokaza osim da je viđeno kako vozač mijenja smjer prema paunu.

Upozorava i na to kako ih nitko ne želi pregledati, tek se poznati splitski veterinar Vando ponudio pružiti pomoć, ali je problem i s odvoženjem životinja. Koncesionar As Eko odvozi samo mrtve životinje.

Godinama stanari i ljubitelji životinja apeliraju da se riješi problem s paunovima i adekvatno ih se smjesti, ali uzalud. Ipak, kako doznajemo, nova splitska uprava je na korak do rješenja. Izrađuje se plan i program premještanja na sigurno.

Lijepe ptice su, podsjetimo, nastanjene, na tvrđavi Gripe, a posljednjih godina kako im raste broj često su na frekventnim splitskim raskrižjima. Donedavno se o njima brinula jedna stanarka, nažalost, više nije mogla. Na tvrđavu je, inače, dva para prvotno donijela bivša vojska i skrbila o njima.

Vaša reakcija na temu