Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Nansi Ivanišević: Od Spaladium Arene 'peru ruke' sve gradske službe, gdje je tu odgovornost?
Ključna pitanja za Split Piše: Dalmatinski portal

Nansi Ivanišević: Od Spaladium Arene 'peru ruke' sve gradske službe, gdje je tu odgovornost?

Svi zaboravljaju da je Split i sportski grad, a Spaladium Arena prvenstveno građena kao sportska dvorana

Nansi Ivanišević smo pitali kako riješiti problem Spaladium Arene. Evo što nam je odgovorila gradonačelnička kandidatkinja Domovinskog pokreta:

- Spaladium Arena je jedan od pokazatelja problema u samoj gradskoj upravi. Imamo nedovršen objekt koji je neophodan gradskom životu za sportske, kulturne i sajamske događaje, a prepušten privatnom konzorciju i imamo pravnu zavrzlamu koju samostalno pokušava otpetljati jedan jedini sugrađanin. Veliki problem Grada je njegova pasivnost, ali i neodgovornost u upravljanju resursima. Gdje god vidi izraz 'privatno' - Grad nestaje, kako kod prostora u centru, nedovršenog hotela Marjan, zatvorenih prostora ili, tog teško shvatljivog, partnerstva u Spaladiumu.

Ivanišević je još rekla:

- Nasuprot sramotnom stupnju nedoraslosti izazovima, nigdje ne vidimo odgovornost gradskih pravnih i stručnih službi, nigdje sprege sa znanstvenim krugovima i strukom koju politika po definiciji treba poslušati. Ispod radara promiče izjava tadašnjeg gradonačelnika da je potpisivao dokumente koje mu je priredila pravna služba. Ako od Spaladiuma 'peru ruke' gradske komunalne, pravne i financijske službe, nebitne su fantazije bilo kojeg kandidata, bez obzira želi li da tamo bude toranj, igralište ili lansirna rampa... Očito svaki novi gradonačelnik treba sa sobom dovesti svoje pravne stručnjake, financijere, komunalce kako bi ostatak gradske uprave i dalje prolazio bez odgovornosti ili se skrivao iza njega. Dobijem li povjerenje građana, kako za Spaladium tako i za sve ostalo, prvo ću tražiti da građani u upravi imaju sposobne i aktivne stručne timove koji će razložiti problem i biti aktivni u rješavanju, sazivajući za stol urbaniste, odvjetnike, financijere, pa i pojedince koji nude rješenja, a pregovarajući u korist građana.

Svi govore o tornju, preseljenjima uprave itd., a zaboravljaju da je Split i sportski grad, a Spaladium prvenstveno građen kao sportska dvorana. Osobno sam za to da se što prije dovede u funkciju prvenstveno u korist sportaša, naših klubova u natjecateljskom smislu te jednako promicanja splitske i hrvatske kulture. Kad naši košarkaški, rukometni, odbojkaški ili drugi klubovi vrate svoje elitne pozicije, koje su imali otkad znam za sebe, dvoranska natjecanja, kao i vrhunski spektakli brzo će omogućiti isplativost cijelog projekta, dižući neusporedivo više razinu kakvoće našeg života u ovom jedinstvenom gradu.

Vaša reakcija na temu