Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Nansi Ivanišević: Podržavam Šegvićevu viziju povezivanja Istočne i Zapadne obale podmorskim tunelom
Ključna pitanja za Split Piše: Dalmatinski portal

Nansi Ivanišević: Podržavam Šegvićevu viziju povezivanja Istočne i Zapadne obale podmorskim tunelom

Projek Telegrin 22 predviđa i gradnju amfiteatra te višeetažne parkinge

Nansi Ivanišević, gradonačelničku kandidatkinju Domovinskog pokreta, pitali smo što napraviti s Istočnom obalom.

- I na Istočnoj obali smo utrošili desetljeća priče, priče i priče, pa ću i ovaj odgovor započeti konstatacijom da u Banovinu treba konačno sjesti netko tko će podučiti i povesti stručne službe da se projekti pokrenu, a njegov nasljednik uđe kao nastavljač i kontrolor izvedbi, prethodno usuglašenih između struke i građana. Takvo znanje se u cijelom svijetu studira u okviru upravljanja javnim, što podrazumijeva i lokalne politike, a ne provode ih fizičari, biznismeni, tehnomenadžeri, ma koliko god imali dobre namjere - rekla je Ivanišević.

- Kao građanka bih podržala vizije ing. Željka Šegvića koje su dio makro plana Split 22, koji se u njegovom projektu naziva Telegrin 22, hrabro iskoračuje u budućnost, a Istočnu obalu vidi spojenu sa Zapadnom podmorskim tunelom, amfiteatrom te na njoj ukopane višeetažne parkinge i prometne koridore koji se podmorski nastavljaju prema Braču, a iznad svega dolazi kompletan javni, pješački prostor oplemenjen velikim zelenim prostorima. Takav vizionarski pristup nudi građanima obližnjih kotareva znatno ugodniji život. I iskorak u ovo stoljeće! - smatra Ivanišević.

Još je dodala:

- Ne smijemo dozvoliti da cijeli potez Istočne obale prođe poput Zapadne, koja se predstavlja ogromnim postignućem, a iz Društva arhitekata stižu ocjene da se na kraju dogodio samo običan komunalni zahvat uređenja. Split treba hrabre vizionare u korist građana i budućnosti, Split treba postati grad u koji se dolazi a nadasve - grad u kojem se ostaje.

Vaša reakcija na temu