Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Nansi Ivanišević: Sklona sam makro pristupu kojeg je u vizionarskom projektu 'Split 22' ponudio Željko Šegvić
Ključna pitanja za Split Piše: Dalmatinski portal

Nansi Ivanišević: Sklona sam makro pristupu kojeg je u vizionarskom projektu 'Split 22' ponudio Željko Šegvić

Problem je što o Kopilici na isti način razgovaramo najmanje 40 godina

Nansi Ivanišević smo pitali što napraviti s Kopilicom. Evo što nam je odgovorila gradonačelnička kandidatkinja Domovinskog pokreta:

- Naš problem je što o Kopilici na isti način razgovaramo desetljećima. Najmanje 40 godina, od Mediteranskih igara i trenutka kad je Kopilica označena kao mjesto gdje počinje odnosno završava ukop pruge, svjedok sam vječno istim razgovorima. Jednakim načinom i praznim pričama možemo još 50 godina, iako se u međuvremenu mijenja i broj stanovnika i prometna prenapučenost. U tih 40 godina se niti jedna vlast nije pomakla u smjeru rješavanja pitanja vlasništva zemljišta kako bi osigurala razvoj, a kamoli da je na tom čvoru, koje bi trebalo predstavljati ključnu putničku točku za željeznički i autobusni promet prema Zagori ili jugu pozvala za stol Trogir, Kaštela, Solin, Sinj, Makarsku, Imotski... jer je Kopilica kao zadnja željeznička stanica uključujući presjedanje u autobus i njihov interes, interes njihovih stanovnika kao i njihova turizma - rekla je Ivanišević.

Još je dodala:

- Pitanje je jesu li nakon 40 godina praznih priča rješenja Kopilice zastarjela i treba li za budućnost sagledavati neko novo, ukorak s vremenom i tehnološkim mogućnostima. Od MIS-a '79., pa nadalje mi stalno zaostajemo za vremenom, a gradske službe pasivno čekaju odluke raznih gradonačelnika. Ovo su pitanja u kojima gradske službe i struka trebaju dočekati gradonačelnika s kratkim upoznavanjem u kojoj smo fazi realizacije, kako se slijede rokovi, i kako građani reagiraju. Ne može svaki gradonačelnik počinjati ispočetka i pričati što je sanjao sinoć.

Na kraju je poručila:

- Osobno sam sklona makro pristupu kojeg je u vizionarskom projektu 'Split 22' još prije 15 godina ponudio ing. Željko Šegvić u kojem je Kopilica početak višeetažnog tunela, i samo dio prometnog rješenja od Vučevice do Vele Luke, a kojeg bih, kao i sve druge vizionare, pozvala za stol da zajedno s građanima krenemo u puni preokret razvoja grada. Ako smo to napravili '79., možemo i '21. Za 'Grad u kojem se ostaje'!

Vaša reakcija na temu