Foto: Veljko Martinović Nansi Ivanišević odgovara ugostiteljima na pitanje o javnim površinama

Nansi Ivanišević odgovara ugostiteljima na pitanje o javnim površinama

Zanimalo ih je hoće li mijenjati odluku po kojoj je trajanje ugovora za zakup smanjeno s dvije na jednu godinu

Nansi Ivanišević, kandidatkinja Domovinskog pokreta za gradonačelnicu Splita odgovorila je na pitanje ugostitelja hoće li mijenjati odluku sadašnjeg gradonačelnika po kojoj je trajanje ugovora za zakup javne gradske površine smanjeno s 2 na 1 godinu.

- Potpuno razumijem problem, ne samo zbog vas ili svog zadovoljstva ispijanja kave s prijateljima na štekatu, već i zbog svih ljudi koji su zaposleni u ugostiteljskom sektoru te svojim radom prehranjuju svoje obitelji. Ugovori s Gradom trebali bi podrazumijevati plansko pristupanje, znači barem na tri godine. Što podrazumijeva i zaštitu Grada: jasne klauzule i reakcije u slučaju neispunjenja ili kršenja vaših obveza. Poznato je da među svoje prioritete stavljam kulturu i njenu ulogu u razvoju održivog turizma. To znači (i) kulturu življenja, u čemu ste vi važni partneri. Pa vi ste jedna od prvih slika našeg grada! - napisala je ona.

Istaknula je kako su uređeno i pristojno komuniciranje, odnosi uzajamnog poštovanja, prilagođeni rokovi, temelj njezinom očekivanju da će njihov ceh, zajedno s Gradom procjenjivati, ali i izvršavati ugovorne obveze. 

- Očekujem da vama, kao i meni bude stalo do gosta, ali i do nas samih. Po meni je neprihvatljivo ugovaranje zakupa samo na jednu godinu. Iz perspektive investitora i poduzetnika taj pristup gotovo onemogućuje dugoročnije planiranje, a često i solidan temelj već opjevanoj korupciji. S upravom koja ne odgovara na upite građana, pa tako ni svojih partnera, od podnošenja zahtjeva do potpisivanja ugovora prođe i više mjeseci. Osobno bih se u svojstvu gradonačelnice zauzela da taj pristup krene već u prvoj godini mandata. Izađite na izbore, svojim glasom utičete na budućnost, a bez obzira kome ga dali, hvala na pitanju - zaključila je Nansi.


Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(96931, "");
Pregledaj komentare