Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Nansi Ivanišević želi biti splitska gradonačelnica: 'Čekala sam ime koje bih zaokružila. Nisam ga dočekala'

Nansi Ivanišević želi biti splitska gradonačelnica: 'Čekala sam ime koje bih zaokružila. Nisam ga dočekala'

Domovinski pokret šalje bivšu ministricu HDZ-a u trku za Banovinu

Zaoštrava se konkurencija u trci za novog splitskog gradonačelnika, odnosno, gradonačelnicu. Nansi Ivanišević, bivša HDZ-ova ministrica i nekadašnja savjetnica Željka Keruma, danas je na tiskovnoj konferenciji Domovinskog pokreta najavila svoju kandidaturu. Pojasnila je zašto je toliko čekala na kandidaturu. 

'Čekala sam na pojavu imena političara kojeg bi i sama s guštom zaokružila kao šansu za ovaj prelijepi grad da ga izvuče iz blata u koje je zapao. Čekala sam ime koje bi bez zadrške preporučila mladima koji su postali apolitični. Nisam dočekala ime kojem sam se nadala. Danas zato predstavljam vlastitu kandidaturu. 

Rođena sam u Splitu, završila osnovnu i srednju školu u Splitu. Završila sam osnovnu glazbenu školu, razne jezike. Dijete sam Gripa, Baća, Pjace, Rive. U Zagrebu sam studirala pravo i jezike. Moja majka je Varoška, tata je dični Omišanin, stanovnik ponosnog grada koji gravitira Splitu. Nakon fakulteta, magistrirala u Grenobleu. Doktorirala na području komunikacijskih znanosti. U mom radnom vijeku radila sam u državnoj i gradskoj upravi. Znam dobro što nam nedostaje. 

Split ima sadržaje, ne treba ih izmišljati. Treba samo uređeno vođenje, znanje, ljubav, poštovanje prema građanima i gostima. Splitu trebaju uređene institucije, osobito poduzetnički sektor. Trebaju mu genijalci kojima obiluje ma gdje bili. Podsjetit ću na riječi dr. Tuđmana. 'Podržite bilo koga na lokalnoj razini ako radi na dobrobit svoje sredine.' 

Split je pozvaniji i odgovorniji od svih ostalih jedinica lokalne samouprave poručiti državi što nam treba. Prije svega znanje i obrazovanje. Usuđujem se reći da sam ga stekla toliko da vam mogu ponuditi svoje ime i preporučiti svim građanima da ga zaokruže. Program ćemo ostaviti za tjedan dana, tada će se predstaviti i zamjenici koji su već pronijeli ime Splita nadaleko i naširoko. 

Nadam se da će novinari i politički protivnici iskazati poštovanje i povjerenje. Stvarno mislim da je Splitu i Hrvatskoj politička kultura važnija od svega ostalog', kazala je Nansi Ivanišević. 

Novinari su je pitali za njene ranije političke angažmane. 

'U politici sam više od 25 godina. Bila sam član HDZ-a i izašla sam. Sve ostalo vrijeme bavim se stručno politikom i pokušavam steći znanja koja su potrebna Hrvatskoj za budućnost. U tom smislu je išla moja pomoć gospodinu Kerumu. Mene je pozvao da mu pomognem urediti kulturu Grada Splita. Odradila sam šest mjeseci i vratila sam se u državnu upravu', kazala je Ivanišević. 

Misli li da je bolja od ostalih kandidata? 

'Ne kažem da sam bolja. Nisam našla ime koje bi me uvjerilo', odgovorila je. 

'Split je nevođeni grad zadnjih 30 godina. Svaki resorni odjel ponaša se kao knjigovodstveni servis. Ponižavaju se ljudi koji donose sjajne projekte. U Splitu se trebaju prvo prepoznati najjači potencijali, okrenuti se prema čovjeku. Gledam kako se Split gradi, a ljudski duh uništava. Ta djeca i učitelji koji moraju dati najviše, oni su potpuno previđeni. Imamo velebne zgrade, a čovjeku ni traga. Onog koji ga formira u pravog čovjeka još manje', kazala je Ivanišević. 

'Hrvatska je nažalost zemlja koja ima neostvareni potencijal i mnogi odlaze. To nije naša sudbina, nego posljedica neodgovornog upravljanja resursima. Split nije iznimka. Povećan je prirez 50 posto. Nezasitna hobotnica koja traži sve više od naroda. Hrvatska mora bolje, sretan sam što se gospođa Nansi odvažila da uđe u politiku. Uvjeren sam da će svi stanovnici grada prepoznati namjeru da unese novi vjetar. Bura nije uvijek ugodna, ali je bitna da pročisti zrak. Tako je i u politici. Sazrelo je vrijeme za nove ljude', kazao je Stjepo Bartulica, saborski zastupnik Domovinskog pokreta.



Vaša reakcija na temu