Foto: Joško Šupić NAPAD NA ZDRAVSTVENE RADNIKE Pijan sjekirom nasrnuo na ekipu Hitne pomoći, dobio dvije godine zatvora

NAPAD NA ZDRAVSTVENE RADNIKE Pijan sjekirom nasrnuo na ekipu Hitne pomoći, dobio dvije godine zatvora

Okrivljenik je osuđen za novo kazneno djelo. Kazna mu je potvrđena na višem sudu

Muškarac koji je mrtav pijan sjekirom prošlo ljeto napao ekipu Hitne pomoći u Hrvacama osuđen je na dvije godine zatvora. Kazna mu je potvrđena na višem sudu. 

Osuđen je za novo kazneno djelo prisile prema zdravstvenom radniku, a s obzirom da je upotrijebljeno opasno oruđe, tj. sjekira, kazna može biti i do pet godina zatvora. 

Incident se dogodio početkom kolovoza prošle godine. Hitna je u Hrvace stigla po pozivu člana obitelji koji je bio zabrinut za okrivljenika. Bio je, naime, agresivan i prijetio je. 

Detalje nam je otkrio ravnatelj Hitne pomoći Leo Luetić

'Ekipa je s njim razgovarala i u jednom trenutku pristao je da će otići na psihijatriju. Dok se spremao, vozač je primijetio da je uzeo sjekiru. Upozorio je ostale da se povuku iz kuće. Pozvali su policiju koja ga je odvela na psihijatriju', kazao nam je Luetić nakon incidenta.

Okrivljeni je priznao djelo. Žali i kaje se. Ispričao se zbog ponašanja. Ne smatra se alkoholičarem, ali povremeno popije koju čašicu više, što je učinio i prije dolaska Hitne pomoći. 

Misli da ispijanje alkohola može kontrolirati i da mu nije potrebno liječenje od ovisnosti o alkoholu. Sud je ipak zaključio drugačije te mu je odredio obavezno liječenje. Produljen mu je pritvor.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(58909, "");
Pregledaj komentare