Napadač na bračkog vatrogasca lani uhićen u Srbiji zbog pljačke benzinske i šaranja grafita?

Napadač na bračkog vatrogasca lani uhićen u Srbiji zbog pljačke benzinske i šaranja grafita?

Odvjetnik Vinko Gulišija kaže da nemaju ništa službeno o tome da je njegov branjenik osuđen u Srbiji

 Bračanin osumnjičen da je napao i teško ozlijedio vatrogasca u Supetru navodno je bio dio grupe navijača Hajduka koju je lani pohvatala srpska policija zbog pljačke benzinske postaje i šaranja grafita. Njegov odvjetnik Vinko Gulišija kaže nam da o tome nemaju ništa službeno, odnosno, da se taj podatak nije dosad pojavio u postupku.

Državno odvjetništvo je tražilo određivanje istražnog zatvora i zbog ponavljanja djela, no nisu se pozvali na presudu iz Srbije. Sudac istrage odredio je pritvor samo zbog utjecaja na svjedoke pa će se tužilaštvo žaliti na tu odluku.

Žalbu je najavio i branitelj Gulišija, jer mu nije jasno do kakvih je novih okolnosti došlo nakon što je prije dva dana njegov branjenik priveden i pušten uz mjeru opreza. Tada su ga sumnjičili za nanošenje teške ozljede vatrogascu kojem je slomljen nos, no jučer je opet uhićen i priveden na ispitivanje, ovaj put uz kaznenu prijavu za nasilničko ponašanje i zločin iz mržnje.

Ista je prijava podnesena i protiv 19-godišnjaka kojeg su najprije osumnjičili za prekršaj javnog reda i mira te prekršaj Zakona o suzbijanju diskriminacije. Policija nastavlja kriminalističko istraživanje i tragaju za ostalim napadačima na sezonske radnike u Supetru.Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(46903, "");
Pregledaj komentare