Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Napadnuta novinarka Dalmatinskog portala ispričala što se dogodilo na Sirobuji

Napadnuta novinarka Dalmatinskog portala ispričala što se dogodilo na Sirobuji

Ne cijeni se novinarski posao, a da nema informacija koje donosimo, vjerujte, u ovom slučaju bi broj oboljelih i mrtvih bio puno veći

Novinarka Dalmatinskog portala Živana Šušak Živković jutros je napadnuta u crkvi na Sirobuji. Nakon što je posjetila liječnika zbog  boli u ruci, te nakon što je dala izjavu u policiji, ispričala nam je kako se dogodio incident.

- U sklopu novinarskog posla izvještavamo o svim događajima vezanim za koronavirus, tako smo htjeli provjeriti hoće li zaista don Josip Delaš, župnik Župe sv. Leopolda Bogdana Mandića na Sirobuji, održati misu na Uskrs, kao što je najavio, iako je Splitsko-makarska nadbiskupija naložila drugačije. Kada sam ušla u crkvu da bih snimila koliko je ljudi, jedan čovjek me grubo gurnuo, ispao je mobitel. Kako sam bila na samom ulazu, te sam pokušala doći do istrgnutog mobitela, drugi nasilnik mi je teškim crkvenim vratima prignječio ruku - ispričala nam je Živana Šušak Živković.   

Nije ništa slomljeno, zaradila je 'samo' hematom, a razbijeni mobitel joj je bačen. 

- Policija je došla tek naknadno, a osjećaj nelagode još je pojačan komentarima ljudi, koji su toliko degutantni da nisu za objavu. Osim toga, jedan je momak projurio s automobilom i snimateljicu s televizije N1 udario po ruci ili kameri.

Prije par dana je doživjela incident ispred Doma za starije u Vukovarskoj.

- Nije uopće za poželjeti čekati kasno navečer izjavu ravnatelja Ivana Škaričića umjesto recimo gledati neku seriju iz fotelje, kao što bih jutros radije provela Uskrs sa svojom obitelji nego pred crkvom svećenika koji riskira da se na Sirobuji dogodi isto što i u Solinu, ali to je moj posao. Ne cijeni se novinarski posao, a da nema informacija koje donosimo, vjerujte, u ovom slučaju bi broj oboljelih i mrtvih bio puno veći. 

Vaša reakcija na temu