Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SEZONCI IZVUKLI DEBLJI KRAJ: U Supetru napali Srbe iz Vukovara

SEZONCI IZVUKLI DEBLJI KRAJ: U Supetru napali Srbe iz Vukovara

'Njih petnaestak zatrčalo se prema nama. Vikali su: Di je Srbin?'

Jutros oko 4 sata policija je zaprimila dojavu o narušavanju javnog reda i mira u ulici Hrvatskih velikana u Supetru na Braču, u kojem je sudjelovalo više osoba, izvijestila je PU splitsko-dalmatinska.

Policijski službenici su upućeni na mjesto događaja. Utvrđeno je da je više osoba napalo skupinu od pet mlađih osoba (26-godišnjaka, 26-godišnjakinju, dvojicu 21-godišnjaka i jednog 22-godišnjaka), koje su tom prilikom lakše ozlijedili.

Ubrzo nakon događaja u Supetru je uhićen 22-godišnjak, zbog sumnje da je sudjelovao u napadu i tom prilikom ozlijedio 26-godišnjaka. Kod 22-godišnjaka je utvrđena alkoholiziranost, te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Jutros oko 10 sati u Splitu je uhićen 19-godišnjak, također zbog sumnje da je sudjelovao u navedenom događaju, te je priveden u službene prostorije.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, protiv 22-godišnjaka je podnesena kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede u pokušaju, na štetu 26-godišnjaka, a tijekom večeri će biti predan pritvorskom nadzorniku. Osim kaznene prijave, protiv njega, kao i protiv 19-godišnjaka, podneseni su Optužni prijedlozi nadležnom prekršajnom sudu zbog prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i članka 25. Zakona o suzbijanju diskriminacije, obzirom da je kriminalističkim istraživanjem utvrđena sumnja da su oštećeni napadnuti jer su se među njima nalazili pripadnici srpske nacionalnosti.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja, u cilju pronalaska i procesuiranja ostalih sudionika događaja, stoji u priopćenju policije.

Vikali su: 'Di je Srbin?'

Kako doznajemo, napadnuti su sezonski radnici, trojica mladića iz Slavonije, djevojka iz Varaždina i Bračanin. Njemu je slomljen nos, a ozljede su zadobili i ostali. Tvrdi nam da je napad bio na nacionalnoj osnovi.

- Vraćali smo se kućama nakon posla, prošli smo kraj prostorija Torcide Brač. Vjerojatno su čuli ova dva momka, oni su Srbi iz Vukovara. Njih 15, 20 zatrčalo se prema nama. Vikali su: 'Di je Srbin?' Napali su ih i bacili na pod, počeli su ih cipelariti. Djevojka je legla na svog prijatelja, nastavili su tući i njega i nju. Ja sam stajao sa strane. Pitao sam: 'Je li ovo potrebno?' Dobio sam udarac šakom u nos. Da nije naletio taksist, ubilo bi nas. Počeo je trubiti, a oni su se razbježali - ispričao nam je ozlijeđeni 26-godišnjak.  

Vaša reakcija na temu