Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot Nasilnik sa Sirobuje nedavno je osuđen na dvije i pol godine zatvora, pištoljem je prijetio djevojčici: 'Žuriš li u smrt?'

Nasilnik sa Sirobuje nedavno je osuđen na dvije i pol godine zatvora, pištoljem je prijetio djevojčici: 'Žuriš li u smrt?'

Čovjek kojeg policija pustila da se brani sa slobode ima debeli dosje

Razmjeri propusta koje su uredujući policijski službenici počinili prilikom kriminalističkog istraživanja nasilnika sa Sirobuje postaju sve veći. Morali su znati da je riječ o takozvanom specijalnom povratniku, osobi s podebljim kaznenim dosjeom koji uključuje i presude zbog nasilja. Ipak, pustili su ga uz prijavu podnijetu redovnim putem bez privođenja državnom odvjetniku i mogućnosti da mu se odredi istražni zatvor. Naknadna analiza utvrdila je, očekivano, propuste, radi kojih će policijski službenici na disciplinski, dok će se šef postaje ubuduće baviti nekim drugim poslom u okviru Policijske uprave. 

Prije pet mjeseci nasilnik sa Sirobuje osuđen je nepravomoćno na dvije i pol godine zatvora zbog pet kaznenih djela, uključujući i prijetnju 13-godišnjoj djevojčici pištoljem. I prije toga je imao presude zbog raznih kaznenih djela uključujući i bezuvjetnu kaznu od sedam mjeseci zatvora zbog obiteljskog nasilja. Tada mu je izrečena i sigurnosna mjera obaveznog psihijatrijskog liječenja. Na uvjetnu kaznu od devet mjeseci zatvora osuđen je zbog prijetnje, a tada mu je propisana i obaveza liječenja od ovisnosti o alkoholu. 

Za pet kaznenih djela osuđen je nepravomoćno u rujnu prošle godine. Radi se o događaju od 15. listopada 2019. godine. U Podstrani je pijan najprije zapucao iz pištolja Crvena zastava, a onda je pištoljem zaprijetio curici u automobilu s kojim se mimoilazio. Vozaču, ocu djevojčice je rekao: 'Žuriš li u smrt?', a onda uperio pištolj prema djevojčici. 

Nakon što su ga uhitili, zaprijetio je i policajcima Druge policijske postaje. 'Ne znate vi tko sam ja, ubit ću vas'. Jednom policajcu je kazao da ga je prije nekog vremena vidio pored ceste i da je tada razmišljao hoće li ga zgaziti. Prijetnje je ponovio i kada su ga dovezli u postaju. 

Za opće opasnu radnju, tj. pucanje osuđen je na 10 mjeseci zatvora, za prijetnje policajcima dobio je po sedam mjeseci, a za prijetnju djevojčici godinu zatvora. I ovom prilikom mu je izrečena sigurnosna mjera obveznog liječenja ovisnosti o alkoholu.

Vaša reakcija na temu