Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot Nasilniku sa Sirobuje određen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela

Nasilniku sa Sirobuje određen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela

Već je osuđivan i ima postupke u tijeku

Sudac istrage splitskog Županijskog suda odredio je istražni zatvor 37-godišnjaku koji je prije 10 dana progonio automobil s troje mladih na Sirobuji. Pritvor mu je određen radi opasnosti od ponavljanja djela. Već je osuđivan i ima kaznene postupke u tijeku.

Državno odvjetništvo zatražilo je određivanje istražnog zatvora u petak, par dana nakon što su mediji objavili snimku divljačkog napada te informaciju kako ga je policija pustila nakon kriminalističkog istraživanja i boravka na psihijatriji.

Policija je naknadnom analizom utvrdila da je počinjen propust kada je odlučeno da se osumnjičeni ne preda pritvorskom nadzorniku. Već je osuđivan radi obiteljskog nasilja, a nedavno je osuđen na dvije i pol godine zatvora zbog prijetnje trojici policajaca Druge postaje, kao i zbog toga što je u djevojčicu uperio pištolj.

Zbog propusta u organizaciji službe smijenjen je načelnik Druge postaje, dok su dvojica policajaca završili na disciplinskom postupku.

Županijski sud u Splitu dobio je prijedlog Državnog odvjetništva za određivanjem istražnog zatvora u petak popodne. Kako se radi o osobi koja nije lišena slobode, osumnjičeniku se morao uručiti poziv za istražno ročište.

Vaša reakcija na temu