Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: MUP NASTAVAK ISTRAGE: Češki državljanin ušao u područje vojnog poligona, pronašao eksplozivno sredstvo i dao ga djetetu da se igra s njim

NASTAVAK ISTRAGE: Češki državljanin ušao u područje vojnog poligona, pronašao eksplozivno sredstvo i dao ga djetetu da se igra s njim

Dijete se smrtno stradalo, a troje ljudi je ozlijeđeno

Policija je nastavila s istraživanjem eksplozije kod Ogulina u kojoj je prije dva dana smrtno stradalo devetogodišnje dijete. 

Utvrdili su kako je 46-godišnjak s obitelji i prijateljima razgledavao područje oko Knina. Na ulazu u označeno opasno područje vojnog poligona nije se pridržavao vidno istaknutih pisanih upozorenja na hrvatskom i engleskom jeziku te je, lakomisleno smatrajući da neće doći do neželjene i po život opasne posljedice, s djetetom ušao u zabranjeni  prostor. Dopustio mu je da pronađeno sredstvo uzme i ponese sa sobom, a on ga je stavio u svoj automobil.

'Nešto kasnije, zbog kvara na automobilu zaustavili su vozilo uz županijsku cestu da bi dijete iz vozila izvadilo eksplozivno sredstvo koje se u jednom trenutku aktiviralo. Uslijed eksplozije, zbog zadobivenih ozljeda dijete je na mjestu smrtno stradalo dok su dvije ženske osobe zadobile teške tjelesne ozljede te jedan muškarac lake tjelesne ozljede', izvijestila je policija.

Kako bi se utvrdilo o kojem se eksplozivnom sredstvu radi i na koji se način aktiviralo, svi tragovi pronađeni na mjestu događaja su izuzeti te će biti proslijeđeni na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić u Zagrebu.

Uz kaznenu prijavu zbog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti i dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom je predan pritvorskom nadzorniku. 

Vaša reakcija na temu