Foto: Pixabay.com POTRAGA NA ATLANTIKU Uočena signalna raketa, brodovi skrenuli s kursa prema poziciji, a uključio se i avion američke obalne straže

POTRAGA NA ATLANTIKU Uočena signalna raketa, brodovi skrenuli s kursa prema poziciji, a uključio se i avion američke obalne straže

Prijatelji i obitelj Dina Miškića prikupljaju sredstva za privatnu potragu

U Atlantiku je uočeno nešto što bi moglo biti signalna raketa, objavila je sinoć službeno prefektura Martinique, piše La Parisien. Signal je uočen još u noći s nedjelje na ponedjeljak nedaleko područja koje se pretražuje, a za koje se vjeruje da su mogli doplutati mornari s potonulog Bourbon Rhodea. 

Još uvijek se traga za hrvatskim kapetanom Dinom Miškićem i pomorcima koji su doživjeli havariju 26. rujna. 

- U noći s nedjelje na ponedjeljak brod Alp Striker, kojeg je unajmila osiguravajuće kompanija Bourbon Grupe, objavio je da su dva člana posade vidjela bijeli, a zatim crveni pirotehnički signal, a što su protumačili kao mogući poziv u pomoć. Područje podrijetla ovog signala poklapa se s jednom od teorija o području potrage za preživjelima s broda Bourbon Rhode - objavila je prefektura.

Odmah je zatraženo da više brodova skrene s kursa i ode prema području do kojeg bi trebali stići danas. Područje s kojeg je došao signal nadlijeće i avion američke obalne straže koji je opremljen infracrvenim i termovizijskim kamerama.

U međuvremenu, prijatelji i obitelj nestalog kapetana Dine Mišića ne odustaju. Nakon što su pokrenuli peticiju u kojoj su prikupili gotovo 40 tisuća potpisa za nastavak potrage za hrvatskim kapetanom i još šest članova posade koji su nestali nakon potonuća broda Bourbon Rhode, sinoć su počeli prikupljati novac za privatnu potragu.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(52390, "");
Pregledaj komentare