Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NASTAVLJA SE IGRA MAČKE I MIŠA Policija ponovno bila u uvali Ježinac, radovi nastavljeni nakon njihovog odlaska

NASTAVLJA SE IGRA MAČKE I MIŠA Policija ponovno bila u uvali Ježinac, radovi nastavljeni nakon njihovog odlaska

Nisu utvrdili da se protupravno gradi

Splitska policija jutros je opet bila u uvali Ježinac zbog radova koji se izvode na padini u privatnom vlasništvu. Kao i do sada, radnici su se razbježali do dolaska policije, a radovi su, kako čujemo od nezadovoljnih građana, nastavljeni nakon njihovog odlaska. 

U PU splitsko-dalmatinskoj kažu kako će o utvrđenom izvijestiti Državni inspektorat i DORH, koji je inače policiji naložio izvide nakon zaprimanja kaznene prijave Društva Marjan protiv odgovornih osoba u Gradu Splitu i Konzervatorskom odjelu Ministarstva kulture.

Kako doznajemo, policija nije podnijela prijavu zbog protupravne gradnje ili nekog drugog kaznenog djela koje se goni po službenoj dužnosti. Izvidi se nastavljaju. 

Nevjerojatna situacija u uvali Ježinac tako se nastavlja i nitko ne zna kako je riješiti. Radovi su počeli uz suglasnost Županije, no nakon zabrane daljnjih radova čuvara prirode Park šume Marjan, nova suglasnost nije izdana. Građevinskoj inspekciji, koliko je poznato, do sada ništa nije bilo sporno. 

I od njih je zatražena dokumentacija oko ovog slučaja, no kako neslužbeno doznajemo, još uvijek nije zaprimljena u DORH-u. 

Predsjednik Društva Marjan Srđan Marinić kazao nam je kako je kaznenu prijavu podnio protiv odgovornih u Upravnom odjelu za prostorno planiranje Grada Splita zbog preslobodnog tumačenja prostornih planova te protiv odgovorne osobe u Konzervatorskom odjelu, i to zbog toga što su dozvoljeni radovi u zoni najveće zaštite park šume. Marinić je upozorio da se radi o Zoni A, a ne Zoni B kako je prikazano.

Vaša reakcija na temu