Foto: Veljko Martinović NASTAVLJENO SUĐENJE ZA VAROŠKI MASAKR: 'Da sam ga dva dana prije odveo na psihijatriju, možda se ovo ne bi dogodilo'

NASTAVLJENO SUĐENJE ZA VAROŠKI MASAKR: 'Da sam ga dva dana prije odveo na psihijatriju, možda se ovo ne bi dogodilo'

Susjed Filipa Zavadlava otkrio je kako je bio kod njega na ručku 48 sati prije krvavog pohoda

Drugog dana suđenja Filipu Zavadlavu za varoški masakr svjedočio je njegov susjed Damir Š. kojega je sreo dva dana prije trostrukog ubojstva i pozvao na ručak. 

- U toj obitelji je stalno bilo nesuglasica. Filip je bio puno dobar, nije pušio, nije pio. Ostao sam u šoku kada sam čuo što se dogodilo, nikako nisam mogao zamisliti da je to on učinio. Dva dana prije sreo sam ga u portunu, bio je u jako lošem fizičkom stanju. 'Sve je propalo' u suzama  mi je rekao. Pozvao sam ga na ručak, bio je strahovito tih, očito se u njemu nešto događalo. Rekao mi je da ga je ostavila cura. Ja sam mu pokušao objasniti da nije ni prva ni zadnja ni jedina. Ponudio sam mu da ga odbacim u bolnicu, no on je izvadio 4, 5 vrsta tableta, rekao je da mu pomažu - kazao je svjedok koji je Filipa i njegovog oca i brata Stanislava sreo u kafiću Borsalino koji sat nakon pucnjave u Varošu. 

- Išao sam u Borsalina gledati rukomet. Čuo sam da je bila pucnjava u gadu, u kafiću je bio Filipov brat, bio je cijeli uznemiren, kao da je znao što se dogodilo. Nakon nekog vremena ušli su Filip, njegov otac i čovjek za kojeg sam poslije doznao da je njihov socijalni radnik. Ubrzo su izašli, a ja sam osjećao potrebu da se uvjerim je li Filip napravio to o čemu svi pričaju. 'Filipe moj što si učinio, ubio si tri čovika' rekao sam mu. 'Nisam ja to učinio', odgovorio mi je očito nesvjestan što je napravio. Bio je strahovito uzbuđen i nemiran, nije bio svoj. Došao je policajac i pitao ga je li on Filip nakon čega mu je stavio lisice - kazao je svjedok.

Prisjetio se i kako mu je dok je bio u kafiću prišao Filipov brat Stanislav.

- Iznenadilo me to, već su se vrtjele snimke Filipa kako šeta po gradu s puškom. 'Damire, jeste li vidjeli što se dogodilo, to je učinio moj brat Filip', rekao mi je Stanislav - opisao je svjedok.

Sutkinji Višnji Strinić kazao je kako je Filip pokušavao biti jastuk između oca i majke i kako su u obitelji stalno bile razmirice.

- Bilo je to van pameti, dica ne bi mogla ući u kuću pa bi preskakali u svoj stan s mog balkona. Policija je često dolazila, evo i neki dan sam bio dati iskaz zbog nekakve paljevine u stanu - kazao je svjedok koji se šokiran vijestima iz Varoša zapitao: 'Da sam ga taj dan kada je bio na ručku odveo kod psihijatra, možda se ovo ne bi dogodilo'.

U svom iskazu danom tužitelju Žarku Štrbcu kazao je kako mu se Filip požalio da su mu neke osobe stavile nož pod vrat, ali da nije zvao policiju.

- Rekao mi je i da nije spavao 15 dana i da je smršavio 12 kila, što smo svi primijetili. Rekao je i da je položio neke ispite i da očekuje ukrcaj na brod - kazao je svjedok. 

Odgovarajući na pitanja tužitelja Štrbca, naveo je i kako su dvojica dolazila do Filipovog stana.

- Prijetili su njegovom ocu koji je rekao da nema veze s tim, to je sve bilo zbog Filipovog brata Stane. Dolazio je neki visoki momak, jedno popodne je nekoliko sati čekao ispred ulaza - kazao je svjedok.

Naveo je i da je tu bio 'onaj iz prometne nesreće kraj škole koji je usmrtio učenicu', očito aludirajući na ubijenog Juricu Torlaka koji je 2004. vozeći motor usmrtio osmogodišnju učenicu škole.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(72434, "");
Pregledaj komentare