Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NASTAVLJENO SUĐENJE ZA VILLU HARMONY 'Na toj zemlji je bilo groblje, ni Kerum nije htio graditi kada je čuo za to'

NASTAVLJENO SUĐENJE ZA VILLU HARMONY 'Na toj zemlji je bilo groblje, ni Kerum nije htio graditi kada je čuo za to'

Svjedočio je vlasnik susjedne parcele

U Splitu je nastavljeno suđenje za Villu Harmony, hotel bankara Zorana Sikirice koji je podignut na top lokaciji iznad plaže Bačvice. USKOK ga tereti da je dobio veću izgradivost uključivanjem parcele Hrvatskih cesta od pedesetak kvadrata. Na optuženičkoj klupi je i Lada Pocrnić Mladinić, bivša voditeljica Odsjeka za graditeljstvo Grada Splita, koju USKOK tereti da je izdala građevinsku dozvolu za veći hotel i tako pogodovala Sikirici za 180 tisuća eura. 

Da je hotel ispao veći nego što je trebao, siguran je i današnji svjedok, 80-godišnji vlasnik susjednog terena koji je na suđenje potegao iz Švicarske. 

'Sikiricu u životu nisam vidio. Znam da je dobio dozvolu i napravio dva kata više. Čudi me da je netko izdao odobrenje da se išta gradi. Ja sam se godinama borio za obnovu garaže. Rekli su mi da ne mogu izvršiti rekonstrukciju iako je sagrađena prije 1968. 

Tamo je bilo groblje za vrijeme kuge, otac je prodao tu zemlju. Kerum je kupio, ali kada je čuo za groblje, ni on nije htio graditi pa je i on prodao teren. Na kraju ga je kupio Sikirica i uzeo dio oduzetog zemljišta za proširenje ceste. 

Ja sam se posvađao s bratom jer je dao suglasnost Sikirici za gradnju hotela. Tražio je i da mu brat proda dio zemlje, ali on je to odbio. 

Villa Harmony ima dva kata viška. Gradio sam tri tvornice, imam iskustva u gradnji. Žalosno je za Split što se dozvoljava ovakva gradnja. I čelnici crkve znali su za groblje pa opet nisu ništa poduzeli. Tu nema pijeteta', kazao je svjedok. 

Pitanje je imao Sikirica. 

'Evo da se konačno upoznamo, odakle vam da hotel ima dvije etaže više?', pitao je. 

'To je njegovo mišljenje', reagirao je sudac. 

'Suče, ja radim ovakvih izjava mogu pet godina u zatvor', inzistirao je Sikirica. 

'Nisam gledao zakon, tako mi je rečeno. To je moje mišljenje', kazao je svjedok. 

Svjedočila je i zaposlenica Hrvatskih cesta koja je dala suglasnost za izgradnju hotela. Inače izdaje potvrde glavnih projekata, bude ih dvadesetak mjesečno. Kazala je kako je za njen posao relevantna projektna dokumentacija. 

Vinko Ljubičić, branitelj Zorana Sikirice, pitao je je li ovaj slučaj po nečemu bio poseban. 

'Tražila se suglasnost vezana za zaključak gradonačelnika. Ne sjećam se tko je tada bio gradonačelnik', odgovorila je svjedokinja. Ne sjeća da je bilo manjkavosti u dokumentaciji te da se zahtjev mijenjao i dopunjavao. 

Odvjetnik Ljubičić primijetio je da je svjedokinja u iskazu danom u istrazi navela da je vezano za tvrtku Špinut dostavila izjavu da se zaštiti. 

'Od čega ste se htjeli zaštititi?', pitao je. 

'Ja se toga uopće ne sjećam', odgovorila je svjedokinja.

Vaša reakcija na temu