Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NATHODNIK NA MEJAŠIMA: Montaža počinje za vikend, zatvara se dio Vukovarske ulice

NATHODNIK NA MEJAŠIMA: Montaža počinje za vikend, zatvara se dio Vukovarske ulice

Projekt je vrijedan više od 913.000 eura

Kako bi se podigla razina sigurnosti pješačke komunikacije unutar gradskih četvrt Dragovode i Mejaši, prvenstveno prema Osnovnoj školi na Mejašima, Grad Split ovog će vikenda krenuti s montažom čeličnog djela konstrukcije pješačkog nathodnika Vukovarskoj ulici. 


Zato će za vrijeme izvođenja radova biti potpuno zatvorena dionica od križanja Vukovarske ulice i Ulice 141.brigade i Težačkog puta na zapadnom dijelu te na istočnom dijelu od križanja Vukovarske ulice i Lovrinačke ulice. 

'Vrijeme provođenja privremene regulacije prometa je od 19. travnja u 5 sati do 22. travnja u 5 sati. U slučaju ranijeg završetka radova montaže, zatvorena dionica bit će ranije puštena u promet, a građani će o tome biti obaviješteni na vrijeme', poručuju iz Grada.


Nathodnik preko Ulice grada Vukovara zamišljen je kao čelična ovješena konstrukcija formirana od pravokutnog čeličnog portala na koji je ovješena rešetkasta konstrukcija gornjeg ustroja nadvožnjaka. Konstrukcija nadvožnjaka prelazi prometnicu Ulice grada Vukovara pod kutem od 104°, a portalni čelični okvir je tlocrtno zakrivljen u odnosu na konstrukciju mosta za 30°.


Investitor je Grad Split, izvođač je tvrtka Tehno-elektro d.o.o. iz Đakova, a ukupna cijena radova s PDV-om iznosi 913.369,36 eura.

Vaša reakcija na temu