Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NAVALA NA 'VODOVOD I KANALIZACIJU': Šest kandidata se prijavilo za direktora, više njih bi se zadovoljilo i mjestom zamjenika
NAŠ GRAD Gradsko vijeće i rad gradskih tvrtki Piše: Dalmatinski portal

NAVALA NA 'VODOVOD I KANALIZACIJU': Šest kandidata se prijavilo za direktora, više njih bi se zadovoljilo i mjestom zamjenika

Delić se spominje kao najizgledniji čelnik, Sapunar kao zamjenik

Na natječaj za direktora Vodovoda i kanalizacije javilo se šest kandidata. Uspješnom firmom, pred kojom je najveći izazov projekt aglomeracije vrijedan preko 515 milijuna eura, žele upravljati Mate Mijoč, Stanko Sapunar, Miroslav Delić, Ana Vranješ, Siniša Drobac i bivši dogradonačelnik Božidar Čapalija, umirovljen kao zaposlenik Vodovoda i kanalizacije. 

U kuloarima se kao najbolji kandidat od ranije spominjao Delić, aktualni direktor Prometa. Prije vodstva komunalne firme pod čijom je palicom se izdignula od gubitaša u stabilnu gradsku tvrtku, Delić je vodio i Čistoću. 

Prije nego je Delić izbio u prvi plan, kao 'pobjednik' se spominjao Stanko Sapunar, prijateljski povezan sa zamjenikom Antonijom Kuzmanićem.

Sapunar se javio i za mjesto zamjenika direktora. Osim Sapunara, uz bok budućem čelniku žele biti Gordan Mešin, aktualni zamjenik Tomislav Prljević, Božidar Čapalija, Vedrana Igrec, Ana Vranješ i Marko Šundov koji je bio direktor Stanouprave u vrijeme Ive Baldasara. Kandidirao se i za čelnika Čistoće u mandatu Ivice Puljka, ali je taj natječaj poništen.

Bivši direktor Tomislav Šuta, trenutačno privremeni upravitelj, kao predsjednik splitskog HDZ-a će aktivirati mandat u Gradskom vijeću. Nastavit će profesionalnu karijeru u realnom sektoru. 

Vaša reakcija na temu