Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NE MOŽE SE PREKO FIRULA: Postavljeni i betonski blokovi, odvjetnik Primorac pojasnio odgovornost Grada

NE MOŽE SE PREKO FIRULA: Postavljeni i betonski blokovi, odvjetnik Primorac pojasnio odgovornost Grada

Barijera je postavljena u skladu s nalogom građevinske inspekcije

Betonski blokovi postavljeni su s obje strane šetnice na Firulama zbog opasnosti od odrona. Nakon znaka zabrane prolaska, Grad je postavio i fizičku barijeru, a sve kako bi zapravo spriječio odgovornost ako se nešto dogodi u slučaju odrona. Napravljeno je to u skladu s nalogom građevinske inspekcije.

A da samo znak ne sprječava odgovornost Grada, potvrdio nam je i ugledni odvjetnik Damir Primorac.

- Odgovornost prestaje jedino ako je ograđeno na način da ne može doći do ozljeđivanja - rekao nam je.

Da bismo zorno shvatili, zamislimo da slijepa ili slabovidna osoba šeta preko Firula. Sami znak ništa joj ne bi značio, ali fizička barijera da. 


Što se tiče sporne šetnice koja godinama predstavlja opasnost, a eskaliralo je oštećenjem zida privatnog vlasnika, izgradit će se projekt sanacije, a sufinancirat će jednim dijelom i Županija.

Vaša reakcija na temu