Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Čistoća Split NE PIŠE IM SE DOBRO Dvojica zaposlenika Čistoće pozitivni na droge, dobit će otkaz!
NAŠ GRAD Gradsko vijeće i rad gradskih tvrtki Piše: Dalmatinski portal

NE PIŠE IM SE DOBRO Dvojica zaposlenika Čistoće pozitivni na droge, dobit će otkaz!

Osobito teška povreda obaveza iz radnog odnosa

U splitskoj Čistoći nedavno su radili testiranje na droge. Dvojica radnika su pozitivni, kako neslužbeno doznajemo, nađeni su im tragovi marihuane, a kod jednog i kokaina. Ne piše im se dobro. Evo što kažu u tvrtki. 

'Nalaz sudske medicine potvrdio je prisustvo narkotika u organizmu kod dvojice zaposlenika. Sukladno našem Pravilniku o testiranju na alkohol, opojne droge i druga sredstva ovisnosti na radnom mjestu, isto predstavlja osobito tešku povredu obveze iz radnog odnosa te je pokrenuta procedura otkaza ugovora o radu', kažu u Čistoći. 

Tvrtka inače redovito provodi testiranja zaposlenika na drogu i alkohol. Prije dvije godine smo izvijestili kako je kod dvojice radnika ustanovljena prisutnost droge. Također su dobili otkaz. 

Kada se preliminarnim testom na medicini rada utvrdi prisutnost narkotika u organizmu, zaposlenike šalju na Zavod za sudsku medicinu na kontrolu urina i krvi. Nalazi sudske medicine mogu se koristiti u eventualnim sudskim postupcima.

Marin Jadrić, sindikalni povjerenik u Čistoći, kaže nam da je kontrola zaposlenika na droge i alkohol obavljena 2. svibnja, odmah nakon prazničnog dana te da su i njega pozvali.

Ništa, međutim, još nije dobio od Uprave pa tako ni ne može komentirati slučaj. Kaže kako Uprava mora obavijestiti sindikat o tome što namjeravaju.

Vaša reakcija na temu