NE RADI, A PRIMA PLAĆU Voditelj imotskog pogona optužen za pronevjeru tri godine pod suspenzijom

NE RADI, A PRIMA PLAĆU Voditelj imotskog pogona optužen za pronevjeru tri godine pod suspenzijom

Boru Jovića terete da je nezakonito prisvojio više od 117 tisuća kuna

Gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić potvrdio nam je da je Boro Jović, voditelj komunalnog pogona, nedavno optužen za pronevjeru više od 117 tisuća kuna, i dalje pod suspenzijom. 

'Suspendiran je kada se saznalo za probleme s uplatama građana za grobna mjesta i izgradnju grobnica. Ima tome tri godine, otkako sam ja gradonačelnik', kazao nam je Budalić. 

Dakle, Jović i dalje prima plaću? 

'Prima, ali umanjenu, koliko je zakonski određeno', rekao nam je gradonačelnik Imotskog. 

Neki poseban komentar o tome da je Državno odvjetništvo podiglo optužnicu protiv suspendiranog djelatnika nije imao. 

'Pustimo nadležne institucije da odrade svoj posao', rekao je Budalić. 

Nije mu poznato da je Jović vratio novac, a potvrdio nam je i da je protiv Grada Imotskog podnijeta jedna tužba za povrat uplaćenih sredstava. 

Što će biti s Jovićem i njegovim statusom zaposlenika komunalnog pogona, do kada će biti suspenzijom? Hoće li Grad Imotski poduzimati kakve pravne korake nakon što je podignuta optužnica?

'Mislim da bi trebalo čekati da se kazneni postupak pravomoćno okonča, ali ću se svakako savjetovati s pravnicima oko toga', kaže gradonačelnik Imotskog, koji je i prijavio ovaj slučaj nadležnim službama 2017. godine. 

Policija je protiv Jovića podnijela posebno izvješće u siječnju 2018., a optužnica Općinskog državnog odvjetništva do splitskog suda stigla je prije dva dana, dakle, nakon dvije godine i sedam mjeseci.   

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(71893, "");
Pregledaj komentare