Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Grad Split NE VIĐA SE SVAKI DAN Ravnatelj OŠ Pujanke ide u penziju, jedini kandidat za nasljednika njegov sin

NE VIĐA SE SVAKI DAN Ravnatelj OŠ Pujanke ide u penziju, jedini kandidat za nasljednika njegov sin

'To je njegova odluka i zakonsko pravo'

Do zanimljive situacije došlo je u Osnovnoj školi Pujanke. Aktualni ravnatelj Mate Glavinović odlazi u mirovinu 'po sili zakona', a jedini kandidat za novog ravnatelja je njegov sin Branimir Glavinović. Natječaj je objavljen 14. lipnja na mrežnoj stranici škole i u Narodnim novinama, a do isteka roka u petak stigla je tek prijava Glavinovića mlađeg. Na potezu je Školski odbor koji treba verificirati kandidaturu. 

Zaista se ne događa često ovakva situacija pa smo nazvali Glavinovića starijeg za komentar. Hoće li netko pomisliti na nepotizam kada vidi da iza njega na čelo škole dolazi njegov sin. 

'To je bespredmetno za mene. To je njegova odluka i njegovo zakonsko pravo. Mogao se kandidirati svatko tko ispunjava uvjete. Nema tu nikakvih nepravilnosti i sukoba interesa. Natječaj je transparentan i javan i sve ide prema predviđenoj zakonskoj proceduri', kaže. 

Ispričao nam je kako je cijeli svoj život u prosvjeti, a u starosnu penziju ide s 42 godine radnog staža. 

Kako je uopće došlo do toga da mu se sin zaposli u školi u kojoj je ravnatelj? Da toga nije bilo, danas o ovome ne bi uopće pričali. 

'Stigao je prije tri i pol godine kao organizacijski višak iz OŠ Mejaši', otkrio nam je Glavinović. 

Zvučao nam je kao i da nije presretan sa odlukom sina da se kandidira za ravnatelja škole. 

'Ja sam odradio dva mandata, devet godina nisam bio na godišnjem odmoru', kazao nam je Glavinović stariji, koji će, kako stvari trenutno stoje, nakon ferija predati palicu svom sinu koji će ga kao jedini kandidat naslijediti na funkciji ravnatelja škole u kojoj inače radi 50 učitelja.

Vaša reakcija na temu