Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović NE ŽELE U GROBARE: Puljak dao suglasnost za masovnije zapošljavanje u firmi Lovrinac
NAŠ GRAD Gradsko vijeće i rad gradskih tvrtki Piše: Dalmatinski portal

NE ŽELE U GROBARE: Puljak dao suglasnost za masovnije zapošljavanje u firmi Lovrinac

'Konstantan je manjak zaposlenika', objašnjava direktor

Gradonačelnik Ivica Puljak dao je suglasnost za zapošljavanje 19 djelatnika u gradskoj firmi Lovrinac. Komunalna tvrtka muči se s pronalaskom zaposlenika, nitko ne želi u grobare. Povećava se i obim posla, jer su počeli obavljati i ukope na mjesnim grobljima, što ranije nisu. 

- Imamo konstantan manjak radne snage i potrebu za stalnim zapošljavanjem - pisao je Petar Bilobrk, direktor Lovrinca. 

U vrijeme korone tražili su odobrenje za zaposlenje dva klesara i deset grobara. 

- Natječaj za grobare bio je otvoren tijekom cijele godine jer nije bilo kandidata, a neki koji bi i prihvatili radno mjesto bi ubrzo odustali - navodi.

Djelomično su uspjeli popuniti broj grobara dok za mjesto klesara nije stigla ni jedna prijava. Upomoć su priskočili radnici koji su otišli u mirovinu pa su dva ostala raditi na pola radnog vremena.

- Radna mjesta upražnjena su i radi otkaza, odlazaka radnika u mirovinu, smrti, dugotrajnih bolovanja i korištenja porodiljnih dopusta muškaraca - objašnjava Bilobrk.

Kako u mirovinu odlazi dugogodišnji rukovoditelj - koordinator groblja, a s obzirom na to da se radi o stručnom radnom mjestu sa zahtjevnim i složenim opisom posla, potrebno je na što prije zaposliti radnika kojega bi trenutačni šef uveo u posao do svog odlaska u mirovinu.

Stoga su tražili suglasnost za 14 NKV radnika za poslove grobara, čistača i održavanja hortikulture na groblju, jednog čistača, dva KV klesara, te jednog pomoćnog administrativnog radnika i rukovoditelja - koordinatora groblja.

Vaša reakcija na temu