Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NE ŽELI IH NI ČUTI Referenti u Banovini ogorčeni na Puljka

NE ŽELI IH NI ČUTI Referenti u Banovini ogorčeni na Puljka

Djelatnici sa srednjom stručnom spremom traže pravdu

U gradskoj upravi vrije zbog osjećaja nepravde prema najmanje 40-ak djelatnika srednje stručne spreme. Dva puta je gradonačelnik Ivica Puljak povećavao plaću, ali mahom visokoobrazovanom (šefovskom) kadru. S tim da su dobro prošli i redari. Posljednje dizanje koeficijenata Puljak je pravdao i inflacijom, ali kako nam je rekla djelatnica koja se nakon šest mjeseci borbe 'unutar četiri zida' odlučila istupiti javno, srednjoškolske obrazovane referente koji nose posao, očito ne dira inflacija. 

 - Na posljednjem dizanju koeficijenata, nama je neznatno dignuto. Sad smo na 1,65, čak su i tajnice na 1,75 - ogorčena je. 

Kaže i da nije članica sindikata te da je odluku vidjela tek kad je objavljena u materijalima za tadašnje Gradsko vijeće. Za 'malog čovika' s ukazivanjem na nesrazmjer u dizanju primanja borila se oporba, ali uzalud. Slali su radnici dopis gradonačelniku Ivici Puljku, no odbio ih je primiti. Na prvu zamolbu nije uopće odgovorio, a onda su pisali požurnicu u kojoj su dobili odgovor da se obrate sindikatu. 

Na vodstvo sindikata također su ogorčeni jer se, smatraju, nisu borili za radnike i potpisali su završni Puljkov prijedlog. 

Dogradonačelnik Antonio Kuzmanić ih je primio i saslušao, ali bez konkretnog rezultata. 

- Rekao je da možemo razgovarati o ispravljanju koeficijenata tek za najmanje pola godine, a i tad nećemo dobiti više od 1,69, ako se to dogodi - pričala nam je razočarano. 

Kako najveći dio posla ovisi upravo o referentima, spremni su i na snažnije korake u svojoj borbi. 

O povećanju plaća zaposlenicima, odnosno šefovima, pomoćnicima i voditeljima, punili su se medijski stupci, no ni tada Puljak nije htio odstupiti od svoje verzije, dodatnog snažnog povećanja odabranima.

Vaša reakcija na temu