Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Joško Jaković NEĆE ŠKODITI ZA VIDLJIVOST Nacrt Zakona o pomorskom dobru već je promijenjen, ali performans može dobro doći

NEĆE ŠKODITI ZA VIDLJIVOST Nacrt Zakona o pomorskom dobru već je promijenjen, ali performans može dobro doći

Uvažene su najvažnije primjedbe, jedna se tiče ograđivanja plaža

Ekološko društvo Picigin od 17 sati na Bačvicama održava prosvjed pod nazivom 'Ne damo našu obalu'. Povod je prijedlog novog Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama koji između ostalog, predviđa ograničavanje opće upotrebe pomorskog dobra, njegovo ograđivanje, onemogućavanje pristupa dijelu pomorskog dobra s ili bez naplate. 

Održat će performans, neće škoditi, ali srećom, već je bilo niz aktivnosti zbog kojih je nacrt protiv kojega prosvjeduju već značajno promijenjen. Iz Pokreta otoka su prije dva mjeseca alarmirali javnost o, slobodno možemo napisati, skandaloznom prijedlogu. 

Maja Jurišić, županijska vijećnica koalicije Za i članica Pokreta otoka je imala najzapaženije aktivnosti, a na kraju je, izgleda borba za javno dobro oplemenjena.

Još u rujnu, župan Blaženko Boban je na Skupštini kazao na upit Jurišić da ono što je izašlo u javnost kao prijedlog zakona da će doživjeti promjene.

Uz to je dožupan otkrio da takvim  nacrtom nisu bili ni u Županiji zadovoljni te da intenzivno rade na promjenama.

Nova radna verzija je, doznajemo, spremna, ipak su se u resornom ministarstvu trgli nakon niza primjedbi. Doživjela je značajne preinake, a jedna od njih se tiče i mogućnosti ograđivanja plaža.

Vaša reakcija na temu