Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot Nekadašnji policijski načelnik Bore Mršić novčano kažnjen i premješten na radno mjesto niže složenosti

Nekadašnji policijski načelnik Bore Mršić novčano kažnjen i premješten na radno mjesto niže složenosti

Konačna odluka Disciplinskog suda

Nekadašnji šef zadarske kriminalističke policije Bore Mršić premješten je na radno mjesto niže složenosti poslova, nakon što je prije tri godine sudjelovao u nekoliko incidenata, koji su kao posljedicu imali smjenu s te dužnosti.

Nakon provedenog postupka Mršić je 2022. godine vraćen na posao, na niže radno mjesto, nakon čega je on otvorio bolovanje i žalio se Upravnom sudu. Odluka je ukinuta, zbog čega je Disciplinsku sud proveo novi postupak te potvrdio sankcije, javlja 057 Info.

- Postupak na Disciplinskom sudu je okončan te su policijskom službeniku, sukladno zakonskim odredbama, zbog teže povrede službene dužnosti određene disciplinske sankcije, novčana kazna te premještaj na drugo radno mjesto niže složenosti poslova - odgovorili su  na upit iz PU zadarske.

Mršić je inače bio osoba od najvećeg povjerenja načelnika Ante Dražine, koji ga je spominjao i kao svog nasljednika. Presudile su mu, izgleda, dvije afere s kojima je bio povezivan u javnosti: prva kada je u pijanom stanju skrivio prometnu nesreću te druga kada je navodno 'oteo' štićenu osobu, odnosno odveo je na razgovor u automobilu, u vrijeme kada više nije bio šef krim odjela.

Vaša reakcija na temu