Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NEKONTROLIRANO LJUBOMORAN Bivši policajac osuđen za pokušaj teškog ubojstva u Trogiru. Neće u zatvor, nego na liječenje

NEKONTROLIRANO LJUBOMORAN Bivši policajac osuđen za pokušaj teškog ubojstva u Trogiru. Neće u zatvor, nego na liječenje

Bio je neubrojiv

Bivši policajac Branko Mamić osuđen je danas u Splitu za pokušaj teškog ubojstva susjeda Jerka M., u kojeg je ispalio tri hica. Neće u zatvor jer je djelo počinio neubrojiv, u stanju teškog kroničnog psihotičnog perzistentnog sumanutog poremećaja s dominantno prisutnim idejama ljubomore zbog čega nije mogao shvatiti značenje svog postupanja, niti vladati svojom voljom pa mu je određen smještaj u psihijatrijskoj ustanovi u trajanju od šest mjeseci. 

Početkom prosinca 2022. stvorio je fikciju da ga supruga vara sa susjedom i da je on uzrok raspada njihovog braka, i to na temelju poruka koje su razmjenjivali. To je kod njega izazvalo nekontroliranu ljubomoru, bijes i prezir prema Jerku M. pa je vođen nagonima i strastima neutemeljeno u više navrata fizički i verbalno nasrtao i na suprugu i oštećenog, ne obazirući se na suprotna uvjeravanja. Odbio je pomoć i prepustio se ljubomornim strastima i nagonima te je odlučio kazniti i osvetiti se Jerku M. 

Nasrnuo je na njega kada je pokušao ući u automobil. Govorio mu je kako izlazi s njegovom ženom, hvatao ga je i vukao za majicu, nekoliko puta ga je udario šakom u glavu i razbio mu usnu. Kada su ga A. Ž. i M. Š. udaljili od Jerka M., izvadio je pištolj, došao do njegovog vozila i kroz podignuto staklo na vratima vozača u pravcu njegove glave ispalio najmanje tri hica. Zadao mu je dvije osobito teške i po život opasne ozljede, prostrjel i ustrjel glave. Smrtna posljedica slučajno je izostala. Pobjegao je svojim terencem BMW X5 i predao se nakon nekoliko dana skrivanja. 

U svojoj obrani Mamić je naveo kako je pitao Jerka M. zbog čega lajka slike njegove supruge i njega. Ovaj mu je odgovorio da to nije napravio. Tražio je njegov mobitel, ali mu ga on nije htio dati. 

'Čuvao ga je kao dijamant', kazao je Mamić. Ustvrdio je kako ga je Jerko M. udario nogom u prsa. 

'Ako sam i pucao iz pištolja, ja se toga ne sjećam, ali ako sam pucao, to sam napravio iz straha', ustvrdio je Mamić. Za pucanje je optužio čovjeka koji ga je udaljio od oštećenog. 

'Fizički me napao i prijetio mi. Sa sigurnošću mogu reći da se ništa od ovog ne bi dogodilo da se on nije umiješao u sukob, već bi se ja i Jerko M. razišli bez ikakvog problema', kazao je Mamić. 

Na suđenju je svjedočio i oštećeni. Požalio se kako i dalje ima noćne more, teško jede i ne vidi na lijevo oko. Ustvrdio je kako je Mamića odgurnuo, ali ga nije udario.

Mamiću je nakon uhićenja određen istražni zatvor u kojem se i dalje nalazi.

Vaša reakcija na temu