Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Nelegalna mjenjačnica u Marmontovoj bez novčane kazne

Nelegalna mjenjačnica u Marmontovoj bez novčane kazne

Nema decidiranog odgovora inspektorata za dalje

 Tvrtka Auro Domus koja je nelegalno otvorila mjenjačnicu u Marmontovoj ulici prošlo ljeto i narugala se svim institucijama, može biti mirna. Kaznu neće platiti, jer, kako su nam odgovorili iz nedavno (ponovno) oformljenog Državnog inspektorata, kazne nisu bile predviđene u tadašnjem propisu.

Pitali smo ih je li mjenjačnici naplaćena kazna te hoće li krenuti prisilno rješenje o uklanjanju bespravno sagrađenog.

- Novčane kazne kojima se izvršenika prisiljava na izvršenje inspekcijskog rješenja, a u slučajevima u kojima se radi o nezakonitom građenju unutar kulturno povijesne cjeline, u propisu koji se primjenjivao u vrijeme donošenja inspekcijskog rješenja nisu bile propisane, slijedom čega iste nisu ni izrečene - odgovorili su nam na upit.

Osim toga, glavno pitanje je hoće li i ovi sezonu raditi ili će ih inspektorat zaustaviti. Ukratko, nema decidiranog odgovora.

- Protiv presude nadležnog upravnog suda kojim je odbijena tužba protiv inspekcijskog rješenja o uklanjanju investitor je izjavio žalbu Visokom upravnom sudu. Prema našim informacijama žalba još nije riješena. Opunomoćenik investitora obavijestio je građevinsku inspekciju da je mjenjačnica na navedenoj adresi zatvorena. Kontrolnim inspekcijskim nadzorom utvrđeno je da je investitor djelomično postupio po naredbi o uklanjanju, odnosno da je uklonio otvor dok prostoriju nije uklonio. Tijekom provedbe kontrolnog inspekcijskog pregleda u navedenom prostoru nije se obavljala nikakva djelatnost - uzvratili su.

Vaša reakcija na temu