Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com NEMA DOKAZA? Ponovno oslobođeni optužbe za silovanje Britanke na Paklenim otocima

NEMA DOKAZA? Ponovno oslobođeni optužbe za silovanje Britanke na Paklenim otocima

Suđenje je zatvoreno za javnost pa se nije moglo čuti obrazloženje presude

Nakon što su 2015. prvi put nepravomoćno oslobođeni optužbe za silovanje 34-godišnje Britanke, danas su u Splitu 38-godišnji Hvaranin, vlasnik ugostiteljskog objekta i 29-godišnji državljanin BiH, njegov pomoćni radnik, po drugi put oslobođeni. Suđenje je zatvoreno za javnost pa se nije moglo saslušati obrazloženje presude. Čini se da sudsko vijeće, kao i prvi put, nije uvjereno da se silovanje doista dogodilo.

Optuženici su uhićeni početkom sezone 2014. godine nakon što je silovanje policiji prijavila prijateljica oštećene. Vidjela ju je uplakanu pred lokalom na Paklenim otocima. Ispričala joj je da su dvojica nasrnula na nju i silovali je. Silovanje je prijateljica oštećene prijavila iduće jutro.

Tijekom prvog suđenja oštećena Britanka nije dala svoj iskaz, ali je to učinila na ponovljenom suđenju. I ona i prijateljica dale su iskaze. No, ni to nije dovelo do osuđujuće presude.  


 

Vaša reakcija na temu