Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Milan Šabić NEMA LABAVO Glavni čuvar prirode Park šume Marjan dobio otkaz, ravnatelj najavljuje i dodatnu redukciju radne snage
NAŠ GRAD Gradsko vijeće i rad gradskih tvrtki Piše: Dalmatinski portal

NEMA LABAVO Glavni čuvar prirode Park šume Marjan dobio otkaz, ravnatelj najavljuje i dodatnu redukciju radne snage

Nije nikome naplatio kaznu, ali je kazneno prijavio gradonačelnika

Marjan Gavrančić, glavni čuvar prirode Park šume Marjan, dobio je otkaz. SDP-ovac Gavrančić u ustanovi radi od osnutka, na zadnjem natječaju bio je i kandidat za ravnatelja, a u dobrim odnosima nije bio ni s aktualnim ravnateljem Markom Pejnovićem, a ni njegovim prethodnikom Damirom Grubšićem

Gavrančić je nedavno imao sukob s ravnateljem Pejnovićem oko dizanja rampe za kamion s građevinskim materijalom za sanaciju lukobrana na Institutu, a koncem prošle godine podnio je u ime ustanove kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Ivice Puljka zbog bespravne gradnje u Vili Dalmacija, konkretno istog onog kanala za kanalizaciju radi kojeg je prije koji dan stigla i kazna Inspektorata od 100 tisuća kuna. 

Evo što ravnatelj Pejnović kaže o otkazu Marjanu Gavrančiću.

'Prošlog tjedna donesena je odluka da se glavnom čuvaru prirode da redovni otkaz uvjetovan skrivljenim ponašanjem radnika, tj. zbog kršenja obveza iz radnog odnosa, i to nakon tri opomene, odnosno, upozorenja na kršenje radne obveze i jedne novčane kazne, sve uz upozorenje da će u slučaju nastavka kršenja radnih obveza dobiti otkaz. 

Najbolji pokazatelj dosadašnjeg rada voditelja Službe nadzora i glavnog čuvara prirode je da od 2005. godine ni on, a ni ostali čuvari prirode kojima rukovodi nisu naplatili niti jednu novčanu kaznu, što mu je pravo i obveza koja proizlazi iz Zakona o zaštiti prirode, a unutar park šume Marjan utvrđeno je postojanje više od 100 narušavanja obilježja zaštićenog dijela prirode nezakonitim građevinskim zahvatima. Ovakvim postupanjem dodatno je motivirao nezakonite građevinske zahvate', navodi Pejnović. 

Najavio je i daljnju redukciju radne snage u ustanovi. 

'U proceduru je upućena nova sistematizacija radnih mjesta kojom se nastoji racionalizirati poslovanje ukidanjem pojedinih službi i radnih mjesta te uskladiti novi Pravilnik s odredbama Statuta Ustanove te odredbama zakona. Ukoliko Upravno vijeće i izvršno tijelo osnivača prihvate predloženu sistematizaciju, ustanova će smanjiti broj zaposlenih za tri osobe. Novom sistematizacijom radnih mjesta želi se osigurati racionalnije poslovanje ustanove te bolja organizacija posla kako bi ustanova radila ono za što je osnovana, štitila Marjan', otkrio je Pejnović. 

Pokušali smo dobiti i komentar Marjana Gavrančića, no bez uspjeha.

Vaša reakcija na temu