Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NEMA MIRA NA GRIPAMA Policija intervenirala zbog vrijeđanja, u postaju odveli i dogradonačelnika Ivoševića

NEMA MIRA NA GRIPAMA Policija intervenirala zbog vrijeđanja, u postaju odveli i dogradonačelnika Ivoševića

Izjave će im uzeti u postaji

Nema mira u Glagoljaškoj ulici na Gripama. Na parceli koja je široj javnosti postala poznata po šalovanom stablu, ponovo su stigli radnici tvrtke Bešlić, koje je angažirao investitor. Stigla je i policija, ali i dogradonačelnik Bojan Ivošević. U ovim trenucima policija uzima izjavu investitora Igora Kraljevića i Bojana Ivoševića te sugrađanke jer su se međusobno vrijeđali. Ivošević je prijavio da ga je Kraljević nazivao 'retardiranim', investitor pak tvrdi da ga je Bojan Ivošević nazivao 'kriminalcem'. S druge strane sugrađanka je, tvrdi investitor, i njega vrijeđala. 

- Došla sam oko 11 i 30 i Kraljević mi je rekao da se udaljim s ceste, vrijeđao me: 'Jadnice, ajde čuvat doma mater i oca. Je l' imaš ti para, kupi pa gradi.' Na to sam i ja njemu uzvratila i rekla sam mu u slučaju da ima sve uredne papire, ne bi mu se suprotstavljala. Tu sam da pokušam spriječiti ilegalne radnje, zbog kojih je ova država kakva je - rekla je susjeda. Policija će svih odvesti u postaju i uzeti im izjave. 

Naime, investitori su ušli na parcelu i položili rješenje Konzervatorskog ureda u Splitu u kojem je navedeno da se može čistiti površina, odvoziti otpad s površine, a što se tiče šalovanog stabla, tvrtka Neir kao nazor tu nije nadležna. Naime, tu su samo ako se krene kopati kako bi zaštitili sjeverozapadni bastion tvrđave Gripe.

Nakon toga se smirila situacija. Nije se obavio posao, počistilo se tek nekoliko gradnja i napustilo gradilište. Na terenu su još samo dva policijska službenika.

Vaša reakcija na temu