Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NEMA MU SPASA Splićanin sedmu godinu živi na ulici. U teškom je stanju i odbija svaku pomoć

NEMA MU SPASA Splićanin sedmu godinu živi na ulici. U teškom je stanju i odbija svaku pomoć

'Nismo odustali. Nadamo se da ćemo naći neko rješenje', kažu u Centru za socijalnu skrb

Prizor beskućnika koji leži na ulici sa svojim stvarima ispred zgrade Stare Slobodne šokirala je Splićane. Kako smo doznali, radi se o 52-godišnjaku koji je nekada živio na Skalicama. Na ulici je sedam godina. Prije je dane kratio u trajektnoj luci, ali su tamo postrožili kriterije pa se preselio na drugu lokaciju. 

U udruzi Most, koja brine o beskućnicima, kažu da su zbog njega imali na stotine poziva, ali da se radi o čovjeku koji odbija svaku pomoć. Ne samo njihovu, nego svačiju. U teškom je zdravstvenom stanju, teški je ovisnik o alkoholu, ali ne želi ući u kola Hitne pomoći, a na liječenje ni ne pomišlja. Odbija i pomoć Centra za socijalnu skrb. 

'Nismo odustali. Nadamo se da ćemo naći neko rješenje', kažu u Centru. Volonteri udruge Most često ga posjećuju i ostavljaju mu hranu i ruksak za preživljavanje s najpotrebnijim stvarima za ove hladne dane. 

Splićanin koji živi na ulici nema zdravstveno osiguranje, a osobna iskaznica mu je istekla. Prije je s njim bila i majka, ali je ona našla smještaj, no on ne želi živjeti s njom. 

Policija ga često privodi. Na Općinskom prekršajnom sudu u tijeku su tri postupka za remećenje reda i mira. Posljednji s kraja studenog. Kraj Đardina se vidno pijan i zapušten skinuo i pomokrio. Neartikulirano je vikao. Slično se dogodilo i mjesec dana ranije na Pjaci u večernjim satima. Početkom godine je pijan ležao u Zagrebačkoj i vikao.

Vaša reakcija na temu