Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NEMA VIŠE PICIGINA U SPLITU 'U suprotnosti je s odlukom stožera'

NEMA VIŠE PICIGINA U SPLITU 'U suprotnosti je s odlukom stožera'

'Šetati možete, ali picigin se pod ovakvim okolnostima ne može igrati', poručuju iz splitske policije

Što je s piciginom, Splićanima omiljenom igrom u pijesku? Jučer su kamere zabilježile četvoricu kako ga igraju u uvali Firule, što je tijekom dana izazvalo dosta polemika pa i reakciju i oštru osudu zdravstvene struke. Pitali smo splitsku policiju, može li se igrati picigin dok na snazi stoje restriktivne mjere ograničavanja zadržavanja na javnoj površini i zabrane grupiranja. Kratko i jasno: Ne može! 

'Takvo ponašanje je u suprotnosti s odlukom Nacionalnog stožera. Da su se policijski službenici zatekli na mjestu na kojem se igra picigin, sigurno bi upozorili sudionike da se raziđu. Šetati možete, ali picigin se pod ovakvim okolnostima ne može igrati', poručuju iz splitske policije. 

Prije samo koji dan policija je tjerala ljude s Bačvica, a tom prilikom došlo je i do incidenta s novinarkom Slobodne Dalmacije, njenom prijateljicom i muškarcem koji im je priskočio u pomoć. Završilo je privođenjem u postaju i podnošenjem prekršajnih prijava za remećenje reda i mira. 

Policija je ispitala zakonitost postupanja i sve se završilo na opomeni službeniku koji je koristio nepriličan vokabular. Piciginaši su jučer bez problema odradili trening. 

Vaša reakcija na temu