Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NEOBIČNA SLIKA U SPLITU Poljaci formirali kolonu u Istarskoj ulici

NEOBIČNA SLIKA U SPLITU Poljaci formirali kolonu u Istarskoj ulici

Poljski državljani mogu do 21 sat birati predsjednika

Ispred konzulata Poljske u Istarskoj ulici stvorila se velika kolona ljudi. Za neobičnu sliku u centru Splita zaslužni su predsjednički izbori u Poljskoj. Detalje nam je otkrio Josip Roglić, počasni konzul u Splitu.

- Moram priznati da je i nas iznenadio veliki broj prijavljenih jer tijekom dana očekujemo oko 3.000 poljskih državljana koji su u Dalmaciji i javili su se za glasovanje. Za prvi krug prijavilo se 390 poljskih birača - kazao nam je Roglić.

Do 21 sat Poljaci u Splitu mogu birati predsjednika. U  konzulatu se, naravno, poštuju sve epidemiološke mjere. Dok čekaju vani trebaju biti individualno odgovorni.

U Poljskoj je, dodajmo, u prvom krugu izbora koji su održani 30. lipnja najviše glasova dobio aktualni predsjednik Andrzej Duda, 43,50 posto.

Duda je saveznik vladajuće konzervativne stranke Pravo i pravda (PiS), a u drugom krugu suočit će se s liberalnim gradonačelnikom Varšave Rafalom Trzaskowskim. Liberal je osvojio 30,46 posto glasova povjerenja.




Vaša reakcija na temu